Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Jim Ruiterkamp Kinderdichter 2023 in Twenterand

Kinderdichter 2023  werd Jim Ruiterkamp, leerling van groep 5 van basisschool De Maten in Den Ham

TWENTERAND/WESTERHAAR – Wat was het een geweldige finale van de gedichtenwedstrijd in Kulturhus de Klaampe in Westerhaar. Dit evenement gekoppeld aan de landelijke Gedichtendag is een jaarlijkse traditie en werd inmiddels voor de negentiende keer georganiseerd door de bibliotheek Twenterand.

Het werd een spannende strijd tussen de 12 scholen en de 20 genomineerde dichters uit de groepen 5 en 6. Elke groep stuurde hun 5 beste gedichten in. Uit deze in totaal honderd gedichten koos de bibliotheek de 20 genomineerden.

De jury, bestaande uit Marina Arbouw (Theater Turf), Helene Huizinga (verhalenvertelster) en Marieke Stegeman (Bibliotheek Twenterand), had een moeilijke taak. Het niveau was dit jaar erg hoog. Het thema ‘vriendschap’ stond centraal in vele gedichten. En dat leverde verrassende gedichten op, soms met humor, met spanning of met een serieuze ondertoon. Gedichten die ook nog heel goed werden voorgedragen door de makers.

De eerste prijs en de titel Kinderdichter 2023 ging naar Jim Ruiterkamp leerling van groep 5 van basisschool De Maten in Den Ham. Jim won met het gedicht: Mijn konijn

Lieve Dina
Je lijkt wel een ballerina
En mijn konijn Dapper
Jij wordt ook steeds knapper
Elke dag zitten jullie te loeren
En ik kom jullie altijd voeren
Lekkere brok of hooi
Ik kom altijd bij jullie kooi
Wat is het fijn
om jullie te hebben als konijn!

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Freddy Breck
Drie Witte Rozen
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe