Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Oud-Twenterander Rick Lantink scoort met prentenboek ‘De Treuzelreus’

Tot 1 maart van dit jaar kan het boek, dat normaal € 14,95 kost, met een actiekorting van 10% worden besteld op www.treuzelreus.nl

ZWOLLE/GEERDIJK – ‘Serre is een treuzelaar. Ze kan tijdrekken als geen ander. Op een avond is bij papa de maat vol. Hij roept dat als ze zo doorgaat, de Treuzelreus haar komt halen. Sterre schrikt, maar ze is ook nieuwsgierig. Zou de Treuzelreus echt bestaan? Ze gaat op onderzoek uit en doet al gauw een verrassende ontdekking!’

Dit is in een notendop een samenvatting van het prentenboek ‘De Treuzelreus’ voor ongeduldige ouders en kinderen van circa 2 tot en met 6 jaar. Dit boek is geschreven door de oud-Vroomshoper en ook oud-inwoner van Geerdijk Rick Lantink (36), die met zijn gezin met twee jonge dochters in Zwolle woont. De ouders van Rik en zijn vriendin Djûke wonen in Vroomshoop en Geerdijk. Sinds kort voetbalt Rick opnieuw bij zijn jeugdliefde Vroomshoopse Boys.

Rick ging op zijn achttiende levensjaar naar Amsterdam waar hij ging studeren. Hij is als leidinggevende werkzaam bij een grote GGZ-insteling. Rick Lantink zocht tijdens de afgelopen  coronatijd een uitlaatklap en dat vond hij in het schrijven ven een kinderboek, dat geïllustreerd is door Charlotte Kornet. ‘De Treuzelreus’ is het eerste boek van Rick Lantink, dat direct al prima scoort bij zijn schrijversdebuut.

Ook dingt “De Treuzelreus’ mee om de publieksprijzen van de zogeheten Indie-Awards. Indie staat voor Independent Publisher. Daarbij gaat het om mensen, die in eigen beheer een boek uitgeven. Sinds december van het vorig jaar is bekend dat ‘De Treuzelreus’ is genomineerd als een van de 20 beste kinderboeken in ons land.

Na de Nationale Voorleesdagen vanaf 25 januari tot en met 4 februari, kan er in de maand februari gestemd worden voor de publieksprijs.  Daartoe kan gestemd worden via een speciale website. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van de code INDIE2022. Tot 1 maart van dit jaar kan ‘De Treuzelreus’, die normaal € 14,95 kost met een actiekorting van 10% worden besteld op www.treuzelreus.nl Het is beter daarmee niet te treuzelen omdat het prentenboek van Rick Lantink zeer in trek is. Daartoe kan er gemaild kan worden met  ‘De Treuzelreus’, die bij deze actie de verzendkosten voor haar rekening neemt.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
The Rolling Stones
It's All Over Now
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe