Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Spektakelstuk DETO-Eemdijk eindigt onbeslist

DETO speelt komende zaterdag met een uitwedstrijd tegen SDV Barneveld. Aftrap 15.00 uur.

VRIEZENVEEN – Afgelopen zaterdag stond de return van de eerste wedstrijd van deze competitie op het programma voor DETO. En dat betekende direct een hele lastige want tegenstander Eemdijk gaat royaal aan kop in de 4e divisie B waar DETO op gepaste 10 punten volgde op de tweede plaats van de ranglijst. Om de achterstand enigszins te verkleinen wat het zaak voor DETO om deze wedstrijd te winnen. In de heenwedstrijd was DETO bij vlagen heer en meester, echter verloor toen in een tumultueuze slotfase nipt met 2-1. Tijd voor revanche…

Op een winterse grasmat kon worden afgetrapt in Vriezenveen waar DETO letterlijk uit de startblokken vloog. Al in de 3e minuut kwam Kai Wesselink goed door over links, gaf de bal voor waar vervolgens spits Bas Postma op de juiste plek stond om de openingstreffer binnen te koppen: 1-0. Eemdijk, geschrokken van de vroege openingsgoal was de kluts even kwijt wat ertoe leidde dat een zeer goed spelend DETO ook in de rest van het eerste kwartier een aantal keren zeer gevaarlijk voor het “Dieker” doel kwam, echter goede kansen van Yakob en opnieuw Postma werden niet verzilverd. Op het kwartier was de eerste grote mogelijkheid van de gasten waar de bal uiteindelijk door DETO van de lijn werd gehaald. De geheel vrij voor het Eemdijk doel opduikende Kai Wesselink zou in de tegenaanval succesvol zijn geweest, ware het niet dat een polletje ervoor zorgde dat de bal hoog over vloog in plaats van in het doel. DETO was in grote delen van de eerste helft de bovenliggende ploeg, creëerde veel goede kansen, echter vergat zich net als destijds in de heenwedstrijd tijdig te belonen en de wedstrijd in het slot te gooien. Zo werd er dan ook met “slechts” 1-0 gerust.

Na de thee opnieuw een scherp DETO en Eemdijk dat niet goed stond op te letten. Dit resulteerde vanaf de aftrap in een 2-0 voorsprong, toen doelman Beekhuis even aarzelde om in te grijpen en Hoeseb Yakob in de kluwen spelers wel raad wist met de geboden mogelijkheid: 2-0. Helaas voor DETO kwam Eemdijk al snel terug in de wedstrijd want 3 minuten later was het Jeffrey van den Dikkenberg die een kans voor de gasten in de hoek werkte: 2-1. Dit gaf Eemdijk “bloed in de oren” terwijl DETO nu de kluts even leek kwijt te zijn. In de 66e minuut hing de gelijkmaker in de lucht toen Eemdijk tot twee keer toe de bal voor het inschieten had, maar DETO op miraculeuze wijze ontsnapte. Die gelijkmaker kwam er enkele minuten later alsnog toen Tom Koelman de bal tegen de hand kreeg en de bal op de stip ging waarna Yannick Bouw namens Eemdijk de bal onberispelijk binnenschoot: 2-2. Vervolgens kon het alle kanten op, waarbij Eemdijk in de tweede helft de gevaarlijkste ploeg was. Tien minuten voor het einde moest DETO met 10 man de wedstrijd vervolgen omdat Tim Bongers de rode kaart kreeg na een tackle op Argjend Selimi. DETO leek kort voor tijd nog de overwinning te pakken toen doelman Beekhuis de bal niet goed weg kon werken en Karlo Borghuis het probeerde van afstand, echter zijn schot spatte uiteen op de deklat. Zo eindigde deze topper in 2-2 waar iedereen, gezien de twee verschillende helften, uiteindelijk wel tevreden mee kon zijn.

DETO vervolgt het programma komende zaterdag met een uitwedstrijd tegen SDV Barneveld. Aftrap 15.00 uur.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd door Harald Rohof van de Supportersvereniging DETO een speciale jubileum aanvoerdersband aangeboden aan Kai Wesselink, aanvoerder van DETO. Alle DETO teams die spelen met aanvoerdersband (vanaf JO13 en hoger) ontvangen de komende tijd namens de Supportersvereniging de speciale “75 jaar DETO band”.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Frank & Mirella
Manuel
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe