Close this search box.
luister live
Search

DOS´37 met 9 man morele winnaar met gelijkspel in Enschede

DOS’37 met 9 man verder in de tweede helft en Sparta de kansen, DOS op de counter

ENSCHEDE – Na tien minuten konden de DOS-trainers hun tactiek al in de prullenbak gooien, want Wout Kikkert duwde de doorgebroken Sparta-speler Luuk de Haan op de rand van het zestienmetergebied naar de grasmat en werd terecht bestraft met een rode kaart. DOS´37 moest dus al vroegtijdig tachtig minuten lang, met tien man verder in deze topper. DOS´37 moest er nu voor gaan zorgen dat ze goed gingen staan en compact gingen voetballen. Sparta E. durfde nu meer uit haar schulp te kruipen en werd natuurlijk gevaarlijker. De Enschedese ploeg kreeg een aantal kansen op rij en in de 23e minuut was het dan raak via Daan Akkerman. Zijn schot ging recht op doelman Patrick Nitert af, maar werd onderweg van richting veranderd en de bal verdween daardoor naast de verbouwereerde DOS-doelman, 1-0.

DOS’37 op gelijke hoogte in Enschede

Menigeen aan Spartazijde dacht dat het nu wel eens een doelpuntrijke middag voor de Spartanen kon worden, maar het tiental van DOS’37 kwam negen minuten later alweer op gelijke hoogte. Door niemand anders dan topscorer Ronald te Morsche. Hij kopte een afgemeten voorzet van Shakki Mohamed via de paal de bal in het doel, 1-1. Het had zelfs 1-2 kunnen worden in de 40e minuut, Ronald te Morsche speelde zichzelf uitstekend vrij in de zestien en schoof de bal net centimeters naast het doel.

Grote kopzorgen voor koploper DOS’37, want het moest een halve wedstrijd lang met negen man verder voetballen, nadat Martijn Olde Olthof met twee keer geel van held moest en dus rood.

In het tweede bedrijf kwamen er logischerwijs verschillende kansen voor Sparta, maar was het niet de verdediging van DOS’37 welke karig stand hield, dan was het wel de uitstekend keepende Patrick Nitert, die telkens redding bracht. Zowel de spelers als de bank van Sparta Enschede werden, hoe verder de wedstrijd vorderde, steeds wanhopiger. De Spartanen slaagden er maar niet in de DOS-muur te slechten en waren dus niet in staat, mede door het veel te lage tempo, om te scoren tegen negen spelers. DOS’37 had misschien zelfs een penalty kunnen of moeten krijgen in de 74e minuut, maar een overtreding op Glenn Jansen werd door de scheidsrechter niet als dusdanig beoordeeld, tot grote opluchting van de Sparta-bank. Voor het beeld, het was zeker niet zo dat DOS’37 in ondertal alleen maar de bus parkeerde voor eigen doel. Zeker een handvol counters zorgden een paar keer voor flink wat paniek in de Sparta-defensie, maar de doelman wist enkele kansen telkens tot corners te verwerken.

Als morele winnaars terug naar Het Midden

Na zes minuten blessuretijd blies scheidsrechter Schoonhoven eindelijk voor het eindsignaal, stortten de Spartaspelers zich languit ter aarde op het plastic gras en vierden de negen van DOS’37 een feestje, samen met de bank en de vele meegereisde DOS-supporters. Het in de rust onmogelijk geachte resultaat, een gelijkspel uit het vuur slepen met twee man minder, werd dankzij een tomeloze inzet, goede tactiek en juiste teamspirit toch behaald. Hierdoor blijft DOS’37 de ongeslagen koploper in de tweede klasse J en heeft het behalen van de eerste periodetitel nog steeds volledig in eigen hand. De DOS-karavaan reisde, ondanks de opgelopen schade (puntenverlies, blessures en schorsingen), als morele winnaars terug naar Het Midden.