Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Vragen ChristenUnie over bestemmingsplan “ Leertendijk t.o. 12 – Meersendijk 12”

Hoe kan het dat de gemeente over het hoofd heeft gezien dat initiatiefnemer niet de eigenaar was van alle grond?

TWENTERAND/DEN HAM – Op 27 september 2022 hebben wij als raad bovengenoemd bestemmingsplan vastgesteld. Het betreft een agrarisch perceel aan de Leertendijk, wat met behulp van rood voor rood en sloopmeters van elders (van de Meersendijk) omgezet wordt naar een woonbestemming. Er waren geen zienswijzen ingediend en de raad heeft het plan zonder verdere discussie vastgesteld.

Bij navraag bij de eigenaar bleek dat er na vaststelling beroep is aangetekend tegen dit plan. Het blijkt nu dat de overgrote meerderheid van de grond waarop een bestemmingsplanwijziging is toegepast niet in eigendom van de initiatiefnemer is. Bij navraag bij de ondernemer/eigenaar blijkt deze ook vooraf niet op de hoogte zijn gesteld van de bestemmingsplanwijziging. Er zijn fouten gemaakt bij zowel initiatiefnemer als gemeente. En de bestemmingsplanwijziging van agrarisch grond naar grond met bestemming hobbymatig agrarisch gebruik pakt financieel nadelig uit voor de betreffende eigenaar, omdat hij niet meer bedrijfsmatig gebruik kan maken van de grond.. Betreffende eigenaar kwam pas na vaststelling van het bestemmingsplan achter de gemaakte fout. Door de gemeente is hem aangeraden om bezwaar aan te tekenen bij de Raad van State, zodat de Raad van State de gemaakte fout van de gemeente en de initiatiefnemer (hopelijk) kan en wil herstellen.

Een hele vreemde gang van zaken, waar we bijgaande vragen over willen stellen.

1. Hoe kan het dat de gemeente over het hoofd heeft gezien dat initiatiefnemer niet de eigenaar was van alle grond?
2. Is de gemeente bereid om een herstelbesluit te maken om deze fout recht te zetten?
3. Kan het herstelbesluit om de bestemmingsplanwijziging terug te draaien op de gemeenteraadsvergadering van 7 februari 2023 behandeld worden? Want de eigenaar/ondernemer dient de agrarische bestemming zo snel mogelijk terug te krijgen om aan de wettelijke verplichting te kunnen voldoen. De grond moet met de juiste bestemming opgegeven worden in de gecombineerde opgave. Deze kan vanaf 15 april doorgegeven worden bij RvO. 1

m.b.t. 1:  Elke agrarisch ondernemer is verplicht om tussen 15 april en 15 mei zijn grondgebruik en teeltgewas door te geven aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Geen opgave of foutieve opgave heeft gevolgen voor de uitbetaling van de GLB toeslagrechten.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Spryng & Maribelle
Sayonara
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe