Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Wethouder verwelkomt Sjors Sportief en Creatief

Woensdag 18 januari om 11.15 uur bij basisschool CBS De Smithoek

DEN HAM – Woensdagmorgen 18 januari is wethouder Koster (cultuur) aanwezig bij de officiële overhandiging van activiteitenboekjes Sjors Sportief en Creatief. Deze boekjes worden om 11.15 uur overhandigd aan basisschoolkinderen van basisschool CBS De Smithoek in Den Ham. En natuurlijk is Sjors daar in hoogsteigen persoon ook bij aanwezig! Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in Twenterand vanaf 2023 vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Ook kunnen ze hun creatieve talenten leren kennen, maar dan met Sjors Creatief.

Na maanden van voorbereiding is het dan eindelijk zover: Sjors Sportief en Sjors Creatief gaan van start! Veel sport- en cultuurorganisaties in de gemeente Twenterand hebben zich inmiddels aangemeld op de website www.actieftwenterand.nl. In de activiteitenboekjes staat dit aanbod ook vermeld. “Als gemeente vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met sport en cultuur. En dat zij de mogelijkheid krijgen hun talenten te ontwikkelen”, zegt sportwethouder Paters. Sjors Sportief en Sjors Creatief maken het voor kinderen mogelijk om het uitgebreide aanbod aan sport en cultuur in onze gemeente te ontdekken. Juist ook voor kinderen voor wie dit normaalgesproken niet zo vanzelfsprekend is”, vult wethouder Koster aan.

De Sjors-formule

In ruim 130 gemeentes in Nederland heeft de Sjorsformule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig – en vaak gratis – kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sport- of cultuurorganisatie. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.

Nog niet aangemeld? Doe dit alsnog!

Het aanbod wordt gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Twenterand ontvangen. Om de kinderen een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, wordt sport- en culturele organisaties die zich nog niet hebben aangemeld gevraagd dit alsnog te doen. Op de website www.actieftwenterand.nl kunnen aanbieders hun proeflessen en activiteiten heel eenvoudig aanmelden.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
ABBA
Dancing Queen
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe