Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Vragen GBT over eventuele verplaatsing winkels Linderflier

Is er een meerderheid van winkeliers aan het discounterplein bereid te verplaatsen?

TWENTERAND – GemeenteBelangen Twenterand heeft met enige regelmaat zowel mondeling als schriftelijk aandacht gevraagd voor het eventueel verplaatsen van de winkels aan het discounterplein Linderflier te Vroomshoop richting Julianastraat. Maar het is al heel lang stil…

Het standpunt van ons is al jaren onveranderd en duidelijk: verplaatsing hoeft van ons niet. Wij kiezen liever voor een opwaardering van het huidige discounterplein, want dat wordt wel eens tijd.
Maar mocht een ruime meerderheid van de winkeliers aldaar toch willen verplaatsen naar het centrum (locatie voormalige Julianaschool), dan zullen wij dit mogelijk maken. Het aantal parkeerplaatsen mag dan niet minder worden dan nu het geval is. Daarnaast moet een goede afwikkeling van het verkeer plaatsvinden. Belangrijk voor met name omwonenden.

Voor wat betreft andere winkelcentra zijn wij nieuwsgierig hoe het ermee staat. We hebben het dan over winkelcentrum Vriezenveen.
Over de enorme (mooie) transformatie van het winkelcentrum Kervelplein in Westerhaar-Vriezenveensewijk, waarvoor wij ons al jaren hebben ingezet, zijn wij dik tevreden. Er is hier door inwoners en ondernemers goed geparticipeerd.

Vragen
1. Wat is de stand van zaken met betrekking tot het eventueel verplaatsen van de winkels aan het discounterplein Linderflier te Vroomshoop richting het centrum?

2. Is er een meerderheid van winkeliers aan het discounterplein bereid te verplaatsen? Verzoek om toelichting “ja” of “nee”.

3. Wij staan niet te juichen over de rol van de investeringsmaatschappij HMO in deze. Wat hebben zij nu concreet ondernomen de afgelopen jaren? Wat willen zij financieel bijdragen?

4. Wat is de stand van zaken met betrekking tot het winkelcentrum in Vriezenveen?

5. Over de transformatie van het winkelcentrum Kervelplein in Westerhaar-Vriezenveensewijk: loopt alles – gezien de gestegen bouwkosten – financieel in de pas en wat is de planning dat het plein gereed kan worden opgeleverd?

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dunja
Liever Alleen
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe