Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Dubbelkwartet G-Groot zingt in Johanneshoeve

Zaterdag 28 januari 2023  speelt de band Soundset 60- en 70er jaren muziek in CCK2. Zie daarvoor op www.theaterturf.nl

WESTERHAAR – Theater Turf in Vriezenveen kon zaterdagavond eindelijk weer een Huiskamerconcert organiseren, nadat dit twee keer moest worden afgeblazen wegens coronamaatregelen. Vanaf het begin in 2015 werd het muzikale festijn rond Kerstmis gehouden in het historische Harmsenhuis in Vriezenveen. Dit was niet meer mogelijk en het bestuur moest uitzien naar een nieuwe locatie.  Die werd gevonden in het partycentrum De Johannes Hoeve in Westerhaar en in de in stemmige kerstsfeer versierde zaal ’n Boosman’ trad deze keer op het dubbelkwartet G-Groot uit Vroomshoop, onder leiding van Caspar Rodijk.

De dirigent begeleidde het koor eveneens op de piano, terwijl hij ook de verbindende uitleg gaf.  Het koor bracht het kerstgevoel er meteen in met een serie Engelse carols.
In het tweede gedeelte bracht G-Groot onder meer ook enkele liederen uit de Messias van Händel ten gehore. Dat de dirigent geen onverdienstelijk pianist is toonde hij door twee keer een solo te doen in het programma: Rodijk speelde de ‘Mondscheinsonate’ van Beethoven en Lieder ohne Worte’ van Mendelssohn.

Aan het eind van het concert stond ‘Stille Nacht’ op het programma en daarvoor werd het publiek uitgenodigd om mee te zingen. Als afsluiting was er een gezongen zege van het koor, dat zich daarbij al zingend door de zaal begaf.
Hoewel de akoestiek voor een dergelijk programma op deze locatie wat te wensen over liet –“Het was zwaar zingen” gaf een van de zangers toe- kregen zij van het publiek een groot applaus. “Het was een gezellige avond met heel mooie muziek”, aldus een van de gasten.

Zaterdag 28 januari 2023 is het volgende programma-onderdeel van Theater Turf. In CCK2 speelt de band Soundset 60- en 70er jaren muziek. Zie daarvoor op www.theaterturf.nl

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Margriet & De Heikrekels
Baby, Baby Darling
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe