Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Schriftelijke vragen ex art. 40 van het Reglement van orde gemeenteraad Twenterand

Voormalig pand Roelofs, Roelofsbrink Den Ham

U zult als college van burgemeester en wethouders ongetwijfeld op de hoogte zijn dat het voormalige pand van de firma Roelofs, welke in eigendom is van de gemeente Twenterand, reeds enige tijd leegstaat. Er is in de gemeenteraad al meerdere malen gesproken over leegstaand vastgoed in onze gemeente en het laten verpauperen van dit soort panden. Gezien het feit dat dit pand al geruime tijd leegstaat en wij ons als fractie zorgen maken over de toekomst van dit gebied c.q. pand zou het prettig zijn dat er duidelijkheid komt over dit pand. Eveneens is er op dit moment veel onduidelijkheid bij de omwonenden van dit pand gelegen aan de Roelofsbrink in Den Ham. Wij hebben dan ook de volgende vragen aan het college:

Vragen

  1. Welke beslissing of beslissingen heeft u als college genomen over dit pand of omtrent dit gebied (gebied gelegen aan de Roelofsbrink)?
  2. Waarom is er nog steeds sprake van een leegstaand pand, welke in het bezit is van de gemeente Twenterand?
  3. Hoe gaat u de buurt betrekken bij de voortgang van dit “project” en wanneer worden zij erbij betrokken?
  4. Er zou mogelijk sprake zijn van vleermuizen in dit pand en daarom kan of kon er niet gestart worden met de sloop. Is deze constatering juist en is er dan wel een plan om over te gaan tot sloop? Zo ja, wanneer staat deze in de planning?
  5. Hoe denkt u als college, mocht het pand niet op korte termijn worden gesloopt, te voorkomen dat dit pand gaat verloederen
  6. Mocht er geen sprake zijn van sloop, wat gaat u als college doen met dit leegstaande pand en op welke termijn?
  7. Zijn wij als gemeente Twenterand kosten kwijt aan dit pand in de huidige situatie/constructie? Denk hierbij aan stroom/gas/verzekering etc.

 

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
The Classics
My Russian Lady
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe