Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Sport en cultuur worden toegankelijker

Voor volwassen Twenteranders met een laag inkomen.

Sporten en meedoen aan culturele activiteiten. Dat is niet voor iedereen zo maar weggelegd. Soms is dat een geldkwestie, want inwoners met een laag inkomen kunnen dat vaak niet betalen. De gemeente Twenterand en zorgverzekeraar Menzis slaan nu de handen ineen met het instellen van een Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Bent u 18 jaar of ouder en wilt u lid worden van een sportclub of deelnemen aan culturele activiteiten? Het Volwassenenfonds helpt met het betalen van de contributie of het lesgeld.

 Wethouder Aimée van der Ham vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners meedoen aan culturele activiteiten en ook aan sport doen. “Dat draagt bij aan welzijn, verbinding en perspectief in het leven”, aldus de wethouder. “Meedoen geeft je als mens leefkracht en gevoel van eigenwaarde. Bovendien is bewegen ook nog eens hartstikke gezond. Het Volwassenenfonds is voor Twenterand komend kalenderjaar een pilot. We bekijken na een half jaar hoe het loopt en of we ermee doorgaan. Dat is wel de bedoeling uiteraard.”

Rechtstreeks aan de vereniging
Voor inwoners ónder de achttien is er al het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het nieuwe Volwassenenfonds geeft meerderjarige Twenteranders met weinig inkomen de mogelijkheid om actief deel te nemen aan sport en culturele activiteiten. De maximale bijdrage is 150 euro per jaar en wordt rechtstreeks aan de sportvereniging of culturele instelling betaald. Aanvragen gaan via contactpersonen (intermediairs) bij de betreffende vereniging. Een lijst met intermediairs en de spelregels zijn binnenkort te vinden op www.twenterand.nl of www.volwassenenfonds.nl/twenterand.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Arno & Gratje
Pappie, Ik Zie Tranen In...
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe