luister live
Search

DOS’37 ongeslagen winterkampioen in 2J

Na de winterstop speelt DOS’37 op zaterdag 21 januari 2023  bij de nummer 2 Sparta Enschede.

ALMELO –  Op een bijzonder koude winterdag moest DOS’37 zaterdag jl. voor haar laatste wedstrijd in 2022 naar Almelo afreizen, om daar tegen Oranje Nassau te spelen. Hoe uniek zou het zijn als de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman na deze wedstrijd ongeslagen konden overwinteren. De geel-zwarte equipe is enorm eerzuchtig en zal niets liever willen om dit te bewerkstelligen, dus konden de supporters een scherp DOS’37 zien. Uiteindelijk ging men met prima verzorgd voetbal, met 0-1 van het veld in Almelo en gaat DOS’37 als ongeslagen winterkampioen in 2J de winterstop in.

Veel kansen, geen rendement

De DOS-spelers begonnen weer voortvarend aan de wedstrijd en dat leverde ook meteen weer vele kansen op voor de geel-zwarten, zoals een kans voor Sander Thomas in de 4e minuut. Hij schoot op het doel, maar zijn schot werd door een verdediger geblokt en zo waren de Almeloërs gewaarschuwd in de beginfase van de wedstrijd. De DOS-ers bleven op zoek naar de 0-1, maar het was allemaal niet goed genoeg om op voorsprong te komen. Ze probeerden het wel, maar de afronding was niet goed genoeg deze middag en was er dus geen rendement, ondanks de prima opgezette aanvallen. Vaak lag de keeper van ON in de weg, zo eerst in de 22e minuut waarbij de lange goalie de bal uit het doel tikte, na een kopbal van Wout Kikkert uit een hoekschop. Nog geen twee minuten later redde de keeper wederom, dit keer mocht Ronald te Morsche alleen op de keeper af, maar hij wist de doelman één op één niet te passeren.

DOS’37 was beter, maar tot scoren kwam het niet in de eerste helft

DOS’37 bleef maar komen en in het laatste deel van de eerste helft, ging het nog feller op jacht naar een verdiende voorsprong. ON was meer achter de bal aan het lopen, dan dat ze aan voetballen toekwamen. Dit mede door het prima en volwassen spelend DOS’37, waarbij het misschien wel de beste eerste helft van dit seizoen liet zien. Het baltempo werd hoog gehouden en het veld werd breed bezet en bij balverlies werd de bal direct weer afgejaagd, om meteen weer de aanval te kunnen zoeken. Zoals vaker deze competitie konden de Vriezenveners de vele kansen echter niet omzetten in doelpunten. Tot nu toe was dit echter altijd pas in het tweede bedrijf het geval. Nu lukte het ook vóór de thee niet om te scoren en zo werd er dan voor het eerst dit seizoen gerust met een brilstand op het scorebord.

Kwartier na rust toch de voorsprong voor DOS’37

Na rust was er hetzelfde spelbeeld. DOS’37 mocht het spel maken en ging wederom op zoek naar een doelpunt. In de 55e minuut was er weer een grote kans. Een goede voorzet van Shakki Mohamed werd ingekopt door Senna Silva van der Veen maar de keeper wist de bal nog net uit de hoek te tikken. Maar dan toch in de 58e minuut komen de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman op voorsprong. Een afgemeten voorzet van Wout Kikkert werd perfect ingekopt door de captain en topscorer van DOS’37, Ronald te Morsche. Hij passeerde nu de keeper wel en bracht de stand op 0-1 op de Ossenkoppelerhoek.

De verdediging van DOS’37 bleef staande in Almelo

ON probeerde nu de bakens te verzetten en af en toe werd er (te) hard gespeeld in de wedstrijd, zoals ook in minuut 62. Senna Silva van der Veen had de bal en werd hard getackeld door een speler van ON. Het was in de ogen van de bezoekers donkerrood, maar de prima leidende scheidsrechter Illian Groothuismink uit Raalte gaf geel en Senna Silva van der Veen kon na te zijn opgelapt toch doorspelen. De verharding van het spel leverde de nodige gele kaarten op, waarbij beide teams zich niet onbetuigd lieten. ON was in de 65e minuut dichtbij de 1-1, maar gelukkig heeft DOS’37 met Patrick Nitert een doelman van formaat onder de lat. Hij wordt met de week sterker en het is voor de verdedigers van DOS’37 bijzonder prettig voetballen, met een doelman achter zich die de onmogelijkste ballen weet te pareren. Ook nu ranselde hij deze bal uit de kruising en bleef het dus 0-1 staan op het scorebord. Door de verschillende wissels werd het niet echt meer gevaarlijk aan beide kanten. ON probeerde het wel maar kon geen echte vuist maken, terwijl DOS’37 met goed verzorgd voetbal de wedstrijd prima onder controle had.

DOS’37 en Sparta E bouwen voorsprong uit

Zo sluit DOS’37 het eerste competitiegedeelte als ongeslagen koploper af, met de uitstekende cijfers van 9 overwinningen, geen enkele nederlaag en slechts 1 gelijkspel, middels 26 gescoorde doelpunten en slechts 6 tegendoelpunten. Er heeft zich inmiddels een duidelijke afscheiding gevormd in 2J, waarbij DOS’37 en Sparta E de voorsprong op de subtop hebben uitgebouwd en gaan voorlopig samen om de titel strijden. De Enschedese formatie staat op slechts 2 puntjes van DOS’37. Nieuwleusen, Gramsbergen en Vroomshoopse Boys volgen op een behoorlijke afstand van DOS’37, met respectievelijk 8, 9 en 10 punten.

Meteen een topper na de winterstop

Na de winterstop gaat DOS’37 meteen een topper spelen, als het op zaterdag 21 januari 2023 op bezoek gaat bij de nummer 2 Sparta Enschede, waarbij de eerste periodetitel op het spel staat. Alleen bij winst in Enschede is de Vriezenveense formatie alvast verzekerd van deelname aan een evt. nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse KNVB. Bij elk ander resultaat zal de eerstvolgende thuiswedstrijd van DOS’37 en tevens de laatste speelronde van de eerste periode, tegen buurman Vroomshoopse Boys een extra dimensie geven.

Heerlijk overwinteren

Maar eerst wordt het heerlijk overwinteren voor de DOS-selectie met de officieuze titel van winterkampioen op zak. Sommige selectiespelers nemen tussendoor nog even deel aan het DOS’37-seniorenzaalvoetbaltoernooi in sporthal De Stamper, op donderdagavond 29 december a.s., aanvang 18.00 uur. Publiek is hierbij uiteraard van harte welkom. De rest gaat zich op een andere manier weer opladen voor een zeer belangrijke tweede seizoenshelft. Namens de voetbalvereniging DOS’37 iedereen fijne feestdagen toegewenst en een prettige jaarwisseling. Tot ziens tijdens het zaalvoetbaltoernooi en anders bij de eerstvolgende wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken

Wedstrijd: ON – DOS’37 0-1 (0-0)

Doelpunten : (58’) 0-1 Ronald te Morsche

Arbitraal trio : Illian Groothuismink uit Raalte, Bert Hams (ON), Roel Kobes (DOS’37)

Gele kaarten : August Smit, Coen Gwinner, Jasper te Riet, Hakan Sandikci (allen ON), Glenn Jansen, Wout Kikkert, Melvin Kemp (allen DOS’37)

Rode kaarten: geen

Aantal toeschouwers : 350

Bijzonderheden: Het laatste competitieduel dit seizoen in 2022, was de enige wedstrijd dat DOS’37 niet voor rust wist te scoren, ondanks legio kansen.

Opstelling DOS’37 : Patrick Nitert (k), Melvin Kemp, Martijn Olde Olthof (91’ Marnick Fokke), Job Derksen, Wout Kikkert, Twan Schoonewille, Shakki Mohamed (82’Koen Nijkamp), Glenn Jansen, Senna Silva van der Veen, Sander Thomas (77’Mark van Pijkeren), Ronald te Morsche.