luister live
Search

Puike winst voor DETO tegen avv Swift

Volgende week speelt de ploeg een uitwedstrijd in Zwolle tegen Berkum.

VRIEZENVEEN – DETO trad afgelopen zaterdag aan tegen de nummer 2 van de ranglijst, avv Swift uit Amsterdam. De afgelopen seizoenen hebben geleerd dat dit altijd mooie wedstrijden zijn met twee goed voetballende ploegen en verzorgd voetbal. Vorig seizoen was DETO thuis met 1-0 te sterk voor de Amsterdammers en in de hoofdstad was er een mooi verdeeld doelpuntenfestijn en stopte de teller bij 4-4.

Deze middag zagen de toeschouwers in de eerste helft een sterk openend Swift dat DETO terugdrong op de eigen helft en liet zien dat de ploeg niet voor niets op de tweede plaats in de 4e divisie staat. Dit resulteerde in een hoog tempo in de wedstrijd en een handvol kleine mogelijkheden voor de gasten, echter de defensie van DETO onder leiding van centrale duo Tom Koelman en Sten Knol stond als een huis. Maar ook DETO liet zich niet onbetuigd en kwam gedurende de eerste helft beter in de wedstrijd. Met name het sterke middenveld, met stofzuiger Hoeseb Yakob, regisseur Karlo Borghuis en krachtpatser Coplan Soumaoro, zorgde ervoor dat DETO ook de nodige mogelijkheden kreeg en dat DETO richting de rust langzaamaan de bovenliggende partij werd.

Na rust ontbrandde de wedstrijd pas echt. Al na 3 minuten wees scheidsrechter Van der Vrande naar de stip toen Kai Wesselink werd gevloerd in de zestien van Swift. Coplan Soumaoro schoot met de penalty zijn 6e doelpunt van dit seizoen binnen: 1-0.

In de fase na de strafschop bleef DETO de aanval zoeken wat resulteerde in een aantal geweldige kansen. Eerst was Kai Wesselink in de 55e minuut dichtbij de 2-0 echter zijn schot was net iets te simpel voor doelman Reno van der Meer. Drie minuten later stond de DETO aanhang al te juichen toen Coplan Soumaoro een aantal tegenstanders inclusief de doelman omspeelde, maar tot ontsteltenis van iedereen de bal in het zijnet schoof. Met nog een klein half uur op de klok kwam de grotere voorsprong er alsnog. Tim Pothast schoot vanuit kansrijke positie hard op het doel waarbij de bal via een ander been zomaar in de verre hoek belandde: 2-0.

Twee minuten later was de wedstrijd helemaal gespeeld toen een getergde Coplan Soumaoro wederom een aantal tegenstanders in de luren legde en snoeihard de bal in het dak van het doel joeg: 3-0. Met nog 20 minuten op de klok deed Swift nog iets terug toen Bas Buimer van dichtbij een snelle aanval kon afronden: 3-1. Vervolgens werd de wedstrijd in het laatste kwartier wat rommeliger met de nodige wissels zonder dat er echt grote kansen waren. Diep in blessuretijd maakte de van een blessure teruggekeerde Bas Postma, net koud in het veld, het Vriezenveense feestje helemaal compleet door na een fraaie aanval over rechts de voorzet van Melvin Degenaar van dichtbij binnen te schieten: 4-1.

DETO liet met deze fraaie overwinning zien dat het mee kan met de beste ploegen in de 4e divisie en nestelde zich hiermee nog vaster aan de bovenkant van de middenmoot. Volgende week speelt de ploeg een uitwedstrijd in Zwolle tegen Berkum. Aftrap op De Vegtlust is om 14.45 uur.

Wedstrijdgegevens DETO – avv Swift 4-1  (0-0)

Scheidsrechter: Dhr. S. van der Vrande

Assistent-scheidsrechters: De heren P. Waanders en J.D. Kuperus