Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Sportvelden krijgen duurzame LED verlichting

Op sportpark De Rohorst in Den Ham hebben ze al LED verlichting.

TWENTERAND – Op voorstel van GemeenteBelangen Twenterand [GBT] wordt er een verduurzamingsslag gemaakt op de gemeentelijke sportvelden. Energie slurpende veldverlichting wordt vervangen door duurzame LED verlichting. 

Dit alles vooruitlopend op een in 2023 te implementeren uitvoeringsplan met betrekking tot het Sportaccommodatiebeleid. Op de sportterreinen zijn de trainingsvelden nu veelal voorzien van energieslurpende verlichtingen. Als eigenaar van die verlichting, gaat Twenterand deze nu vervangen door duurzame LED verlichting. Hierdoor is er voor de gebruikers een aanmerkelijke besparing te behalen op de energiekosten.

Win/win situatie
Als tegenprestatie gaat na het plaatsen het onderhoud van de verlichting over naar de gebruikers, zodat er een win/win situatie ontstaat.

Bij rechtstreekse aanschaf door de eindgebruikers is er veelal ook nog een interessante subsidie te verkrijgen. Reden waarom deze actie direct ook kan bijdragen tot vermindering van kosten voor de eindgebruikers.

Geprivatiseerde sportverenigingen kunnen meedoen
Bij gezamenlijke inkoop kunnen ook  de overige verenigingen die zelf eigenaar zijn van de verlichting aansluiten  om middels het ‘massa=kassa principe’ ook nog, naast subsidie,  eventuele inkoopvoordelen te behalen.

Het voorstel op initiatief van GBT werd door alle overige partijen gesteund, met uitzondering van de SGP.

Begroting 2023 vastgesteld
In een 2-tal sessies is door de gemeenteraad van Twenterand de ‘Begroting 2023’ woensdag jongstleden vastgesteld. Daarbij zijn op initiatief van GemeenteBelangen Twenterand een 5-tal moties en een 3-tal amendementen aangenomen, waaronder bovengenoemd voorstel. Samen met enkele voorstellen van andere partijen is hierop de concept begroting aangepast.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Jan Petat
Kleine Meisjes Moeten Sl...
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe