Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Echtpaar Schooten viert diamanten huwelijk

“Even op de fiets naar Nijverdal voor een visje. Daar draaien we onze hand niet voor om.”

DEN HAM – Willem en Jenny Schooten stapten op 2 november 1962 in Den Ham in het huwelijksbootje. Burgemeester Hans Broekhuizen ging zestig jaar later bij dit diamanten bruidspaar op bezoek. Uiteraard met een presentje en de welgemeende felicitaties van het gemeentebestuur.

“Zestig jaar getrouwd. Wat lang, hè?”, zegt Willem lachend. Op tafel staat de uitnodiging voor het huwelijksfeest. “We hebben elkaar ontmoet op straat en we zijn na al die jaren nog steeds gek op elkaar.” Er kwamen drie kinderen, een zoon en twee dochters. “Inmiddels zijn er tien kleinkinderen én is er een achterkleinkind op komst”, vertelt Jenny trots. De woonkamer staat dan ook vol foto’s van alle kinderen en kleinkinderen.

Boerderij

Willem (87) werkte jarenlang als metselaar op de bouw en in de vrije uurtjes hielp hij mee op de boerderij van zijn schoonfamilie. Jenny (84) werkte in haar jongere jaren in de huishouding bij de plaatselijke bakkerij. Maar na de geboorte van de kinderen is ze hiermee gestopt. De boerderij speelt nog steeds een grote rol in het leven van het bruidspaar. “Nu gelukkig wel met minder dieren en dus minder werk”, aldus Willem.

Fietsen

Het echtpaar is nog fit en energiek. Samen doen ze de tuin en de moestuin. “We verbouwen veel groente zelf. Wel verdelen we het werk tegenwoordig over de dag. Ik neem iets vaker een pauze tussendoor”, legt Willem uit. Daarnaast fietst het bruidspaar veel, soms wel tochten van 40 kilometer. “Even op de fiets naar Nijverdal voor een visje en terug. Daar draaien Jenny en ik onze hand niet voor om. We zijn dankbaar dat we gezond zijn en samen mogen genieten van elkaar en ons gezin”, aldus een trotse bruidegom.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Gert en de Gerry's
Eenzame Nachten
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe