luister live
Search

DETO in extremis langs CSV Apeldoorn: 1-2

De  komende thuiswedstrijd is tegen titelkandidaat Swift uit Amsterdam.

APELDOORN – DETO ging zaterdagmiddag op bezoek in Apeldoorn op het fraaie sportpark Orderbos om tegen CSV te spelen. Voorafgaand aan de wedstrijd stonden beide ploegen met 13 vergaarde punten op de ranglijst in de lange middenmoot.

DETO schoot uit de startblokken en deed dat met dezelfde basiself die een week eerder in Vriezenveen onderuit ging tegen Ajax. Al in de 1e minuut plofte de bal op de lat van CSV na een kopbal van Hoeseb Yakob. En dit begin was tekenend voor de 90 minuten die nog gingen komen deze middag. DETO creëerde zich een veelvoud aan kansen, echter het was net of er deze middag een vloek rustte op scoren. De ploeg speelde goed, had het middenveld in handen waarbij telkens Wesselink en Matti werden gezocht en gevonden, echter het ontbrak aan een goede afronding of de prima spelende doelman Krosse stond in de weg. De grote kansen in de eerste helft waren op twee handen niet te tellen, echter er werd gewoon gerust met een 0-0 tussenstand.

De tweede helft begon met een fanatieker CSV dat richting de aanhang op de Balkonside ging spelen en DETO dat ogenschijnlijk wat gemakzuchtiger uit de kleedkamer kwam en zich terug liet dringen op de eigen helft.

Wat iedereen verwachtte gebeurde dan ook. Als jezelf een veelvoud aan kansen mist, dan valt het doelpunt aan de andere kant. CSV kwam in de 54e minuut op een 1-0 voorsprong toen Levi Tuasela werd gevonden en deze de bal beheerst achter Stopel kon schieten. DETO leek even van slag, maar herpakte zich knap. De ploeg ging op jacht naar de zo verdiende gelijkmaker waarbij Schefczyk aanvallend wisselde en achterin zijn verdediging 1 op 1 liet spelen. Wederom een veelvoud aan kansen maar steeds geen doelpunten waarbij DETO uitermate scherp moest zijn op de counters van de thuisploeg. Zo hield Roberto Stopel met nog 10 minuten op de klok zijn ploeg in de wedstrijd door een kans van dichtbij knap te keren. Uit de tegenaanval was het dan eindelijk raak voor DETO. Na een zoveelste kluts situatie in de zestien van Apeldoorn was het invaller Mats Knol die hard en hoog kon binnenschieten: 1-1.

Hiermee leken beide ploegen af te stevenen op een remise, hoewel het in de slotfase echt alle kanten op kon. Tom Koelman moest kort voor tijd nog alles uit de kast halen door met een perfecte sliding CSV van de mogelijke winst af te houden. DETO bleef aandringen en aanvallen tot het bittere einde deze middag en daardoor eindigde deze toch nog mierzoet toen Coplan Soumaoro bij de allerlaatste aanval van de wedstrijd de bal hard en geplaatst in de hoek joeg: 1-2. Na dit doelpunt blies de scheidsrechter op z’n fluit en kon DETO toch nog onverwacht een feestje gaan vieren.

Een feestje dat dik verdiend was op basis van het vertoonde spel en de hoeveelheid kansen die de ploeg zich creëerde. DETO kan met vertrouwen uitkijken naar de komende thuiswedstrijd als titelkandidaat Swift uit Amsterdam naar Vriezenveen komt. Aftrap om 14.45 uur.

Wedstrijdgegevens CSV Apeldoorn – DETO 1-2  (0-0)

Scheidsrechter: Dhr. T. van der Velden

Assistent-scheidsrechters: Mevrouw A. de Haan en de heer S. Brondijk

Toeschouwers: 300

Gele kaarten: Tom Koelman, Badr Hamdaoui (DETO) / Jasper Verstraten, Jelle Macaré (CSV Apeldoorn)