Vijfde competitiewinst op rij voor DOS’37

Eindsignaal klonk en iedereen omhelsde Patrick Nitert.

VRIEZENVEEN – Afgelopen zaterdag mocht DOS’37 het thuis opnemen tegen het in goede vorm verkerende SV Nieuwleusen. De Vriezenveners speelden zonder Sander Thomas, die momenteel geblesseerd is aan zijn achillespees. Zijn vervanger op het Middenveld, was deze middag Glenn Jansen.

Goed voetbal  levert meteen voorsprong op

DOS’37 begon zoals bijna alle wedstrijden tot nu toe, goed aan de wedstrijd en dit resulteerde weer in een paar vroege en goede mogelijkheden voor de thuisclub. Na vier minuten was er de eerste kans voor DOS’37. Een mooie voorzet van Twan Schoonewille op Ronald te Morsche, maar zijn kopkans ging rakelings naast het doel. DOS’37 ging vrolijk verder en in de 6e minuut was het wel raak voor de Vriezenveners. Net als voorgaande wedstrijden bracht de in prima vorm verkerende Senna Silva van der Veen de 1-0 op het scorebord. Dit, dankzij een mooie pass van Koen Nijkamp, die in plaats van Shakki Mohamed speelde deze middag. Hij zette Silva van der Veen alleen voor de keeper en deze wist met dit buitenkansje wel raad en ronde het netjes af.

DOS’37 overklaste Nieuwleusen volledig

DOS’37 bleef goed spelen in de eerste helft, met veel balbezit en goed veldspel. Hier hadden de oranjehemden in de beginfase geen antwoord op. Zo beging een speler van SV Nieuwleusen in de 21e minuut een harde charge op Hidde Boers . Boers werd diep gestuurd en werd van achteren lelijk geraakt en dit dus een gele kaart opleverde voor de Nieuwleusenaar en een vrije trap voor DOS’37. Job Derksen produceerde een scherpe lage bal op Melvin Kemp, maar zijn schot ging net naast het doel. DOS’37 werd hierna niet echt gevaarlijk meer voor het doel van Nieuwleusen maar had de wedstrijd volledig onder controle. Alleen net voor rust hadden de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman het geluk aan hun zijde. Een makkelijk gegeven vrije trap van de prima leidende arbiter Wubbo Scholtens uit Arnhem, leverde plotseling een kans op voor Nieuwleusen. De speler van Nieuwleusen kopte de bal echter op de lat en zo gingen we met 1-0 aan de thee in Vriezenveen.

Wissels van Nieuwleusen maakte het verschil in de tweede helft

De trainer van Nieuwleusen voerde maar liefst drie wijzigingen door in de rust en dit leverde een compleet andere spelbeeld op in de tweede helft. Dit resulteerde direct na rust ook in een paar grote kansen voor Nieuwleusen. Maar deze werden gelukkig niet goed uitgespeeld of afgerond. DOS’37 begon net als voorgaande laatste drie wedstrijden, ook in deze wedstrijd weer veel te slap  aan het tweede bedrijf en maakte het zich opnieuw onnodig moeilijk. Iets waar zowel spelers als trainers flink aan moeten werken, om 90 minuten de focus te kunnen behouden en beter nog, wedstrijden eerder te gaan beslissen. In minuut 49 was er weer zo’n mogelijkheid, om de wedstrijd voorlopig te beslissen. Koen Nijkamp snelde over rechts en schoot de bal met een venijnig schot net voorlangs het doel. Nieuwleusen wist deze tweede helft een gezonde portie strijdlust op de mat te leggen en dat leverde een handvol kansjes op. De invallers maakten daadwerkelijk het verschil deze tweede helft.

Wel of geen hands

DOS’37 kwam niet meer echt in de wedstrijd. Nieuwleusen was duidelijk op jacht naar de gelijkmaker en wellicht stiekem naar nog meer. Het leverde penibele situaties op voor het DOS-doel, maar zoals elke week stond het goed achterin met Job Derksen en Martijn Olde Olthof centraal en een excellerende doelman Patrick Nitert. In de 80e minuut kreeg een speler van Nieuwleusen de bal tegen de hand in het zestien metergebied, waarbij iedereen in het geel-zwarte kamp dacht aan een strafschop, maar de scheidsrechter moest er niets van weten en de uitleg was dat de arm langs het lichaam hing. Nieuwleusen bleef hierdoor bloed ruiken en speelde het laatste kwart met een alles of niets-offensief.

Patrick Nitert weer belangrijk voor DOS’37

Nieuwleusen kreeg nog enkele mogelijkheden om de 1-1 op het scorebord te zetten en zeker nog een hele grote grote kans, om een punt mee te nemen. Maar zoals de laatste weken voorkwam Patrick Nitert wederom dat DOS’37 geen puntverlies ging lijden. Een fantastische safe van de DOS-doelman op een vlammend schot van Nieuwleusen en zo wonnen de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman hun vijfde wedstrijd op rij in deze tweede klasse J. Volgende week mogen de geel-zwarten zich opmaken voor de eerste Twenterandderby in dit seizoen. DOS’37 speelt dan in en tegen Den Ham, waarbij de aftrap om 14:30 uur is, op Sportpark De Rohorst.

Wedstrijdstatistieken

Wedstrijd: DOS’37 – SV Nieuwleusen 1-0 (1-0)

Doelpunt :  (6’) 1-0 Senna Silva van der Veen

Scheidsrechter : Wubbo Scholtens uit Arnhem

Gele kaarten: Roy Bollemaat (SV Nieuwleusen), Mark van Pijkeren (DOS’37)

Rode kaarten : geen

Aantal toeschouwers : 225

Bijzonderheden: Drie DOS-spelers staan in de top 4 van de topscorerslijst van 2J, met ieder 4 treffers in 5 wedstrijden : Senna Silva van der Veen, Hidde Boers, Ronald te Morsche

Opstelling DOS’37 : Patrick Nitert (k), Melvin Kemp, Martijn Olde Olthof, Job Derksen, Twan Schoonewille, Hidde Boers (84’ Mark van Pijkeren), Michel Kamphuis ©, Koen Nijkamp (92’ Wout Kikkert), Glenn Jansen (65’ Stijn Kuiper), Senna Silva van der Veen, Ronald te Morsche (65’ Shakki Mohamed)