Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Vragen PVV Twenterand over voortgang D’Oale Bouw

De PVV ziet graag dat de wethouder als een soort verbinder tussen de partijen gaat staa.

TWENTERAND/WESTERHAAR – De PVV was in de veronderstelling dat het project D’Oale Bouw een gelopen koers was. We herinneren ons allemaal nog de slechte start van het project. De PVV heeft zich destijds behoorlijk geroerd in dit dossier en na luide protesten van ook de bewoners, zijn er afspraken gemaakt tot tevredenheid van alle betrokkenen: bewoners, Mijande Wonen en de gemeente. We hebben altijd de vinger aan de pols gehouden voor wat betreft de voortgang. En alles leek voortvarend te gaan. Recentelijk bereikten ons echter berichten dat het wederom niet lekker loopt in D’Oale Bouw. Dit heeft ertoe geleid dat de bewonerscommissie een soort van brandbrief aan Mijande Wonen heeft geschreven. Het komt er onder andere op neer dat:

– Bewoners bang zijn dat ze veel langer dan 1 jaar in een zogenoemde wisselwoning moeten zitten omdat er geen garanties worden afgegeven door Mijande Wonen
– Bewoners allerlei opties krijgen voorgelegd ( Wat voor keukenblok? Wil je de keuken zelf plaatsen? Wat voor tegeltjes wil je? Wil je een verlengd aanrecht? Enzovoorts.) terwijl er geen informatie wordt verstrekt over de prijzen, de consequenties, over de kleuren en ga zo maar door
– Vragen over de toekomstige nieuwe woning worden niet beantwoord
– Op veel andere vragen krijgen de bewoners te horen ‘Dat weten we nog niet.’
– Er mondjesmaat wordt gecommuniceerd door Mijande wonen over de status van de renovatie en de nieuwbouw
– De verwachting is dat het gehele project veel langer gaat duren dan de afgesproken tijdsfase omdat belangrijke materialen nog niet besteld zijn, nog niet bekend zijn
– Bewoners nu allerlei vragen hebben die niet beantwoord worden en straks, eenmaal zittende in een wisselwoning, geen kant meer op kunnen. Ze moeten nu formulieren tekenen zodat ze akkoord gaan met het verlaten van hun woning en met het betreden van een wisselwoning. Tekenen zonder goede afspraken zorgt ervoor dat mensen niet willen tekenen. Men is achterdochtig geworden gezien het verleden
– De wisselwoningen veelal in een slechte staat verkeren, ook wat hygiëne betreft

Er zijn nog meer zaken die spelen en zorgen voor onrust in het gebied. Bovenstaande is dus slechts een deel van de problematiek. Kortom, het rommelt weer in D’Oale Bouw en de PVV is van mening dat de verantwoordelijke wethouder in actie moet komen. Door het gesprek aan te gaan met Mijande Wonen en de bewoners (Bewonerscommissie) om te zorgen dat er weer duidelijkheid en rust komt in dit dossier.
We hebben dan ook de volgende vragen:

1. Is het college van B&W op de hoogte dat het weer rommelt in de D’Oale Bouw?
2. Is de wethouder bereid om actie te ondernemen? Zo ja is de verantwoordelijk wethouder bereid om te gaan informeren naar wat er precies speelt op dit moment? Bij Mijande Wonen en de bewoners? Zo ja, wanneer gaat hij dit doen? Zo nee, waarom gaat hij dit niet doen?
3. Kan de wethouder onze inwoners gerust stellen op de punten waar nu onzekerheid over heerst? Bijvoorbeeld over de duur van het verblijf in een wisselwoning? Of mensen inderdaad terug kunnen in een twee-onder-een-kap woning? Op de door hun gewenste plek? Of de gemaakte afspraken van weleer (vaak mondeling) nog steeds van toepassing zijn? Over de tijdsfase van de nieuwbouw?
4. Hoe zit het met de stijgende energielasten voor mensen die in een wisselwoning terechtkomen? Zijn deze extra kosten ergens te verhalen voor de bewoners? Kan de gemeente iets doen op dit vlak?
5. Mensen betalen nu een huur voor een volledig ingerichte woning. Vaak betalen ze wat meer omdat ze in overleg met Mijande Wonen extra voorzieningen hebben gekregen. Een oven, extra keukenkastjes, verlenging van aanrechtbladen enz. In een wisselwoning zijn deze zaken niet voorhanden: betekent dit dat de huur dan naar beneden wordt aangepast?
6. Volgens de bewoners zijn er nog slechts bouwtekeningen beschikbaar. Bouwtekeningen die aangepast kunnen worden, dit is in het verleden immers ook gebeurd. Dit maakt dat de bewoners wantrouwend zijn om bindende formulieren te tekenen omdat zaken wellicht in de toekomst anders zullen worden ingevuld. Wat kan de wethouder doen om aan deze onzekerheid een einde te maken?
7. Komen de gecommuniceerde verhuurprijzen niet in gevaar vanwege de sterk gestegen bouw- en materiaalkosten?
8. Is de wethouder bereid om ook de raad te informeren over wat zich precies afspeelt binnen het project D’Oale Bouw? En kan hij de raad ook informeren over de actie die hij heeft ondernomen? Zo ja, wanneer kunnen wij dit verwachten? Zo nee, waarom niet?

De PVV ziet dus graag dat de wethouder als een soort verbinder tussen de partijen gaat staan en weer voor rust zorgt in D’Oale Bouw. Want anders zijn wij bang dat bewoners niet in een wisselwoning gaan zitten met alle gevolgen van dien. En niemand zit te wachten op nogmaals een golf van bewonersprotesten.
Plus, de huidige situatie zorgt voor veel spanningen. In het gebied en in de gezinnen. Na alles wat de bewoners al hebben meegemaakt, denken wij dat het hoognodig is om deze spanning bij de mensen weg te nemen.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Mood & Fun
Oeroe Boeroe Polka
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe