Sportlust verslaat koploper KOSC

De eerstvolgende wedstrijd op het programma is tegen Borne.

VROOMSHOOP – Zondagmiddag stond de vijfde competitiewedstrijd voor Sportlust Vroomshoop op het programma.
Sportlust moest aantreden tegen KOSC, de op dat moment nummer 1 van de competitie. Sportlust was na drie nederlagen op rij weer eens toe aan drie punten, al werd dat wel een uitdaging.

Sportlust wist dat het scherp moest beginnen om resultaat te behalen vandaag en dat deed het ook. De mannen van trainer Job Lamberink waren vanaf de eerste minuut fel in de duels wat heeft gezorgd voor een enerverende wedstrijd. Echter, was KOSC wel een sterke ploeg en de beste kansen waren dan ook voor de uitploeg in de eerste helft. Maar het was doelman Tim Sickman die Sportlust op de been hield met twee 1-op-1 reddingen in de 12e en 34e minuut. Ook zat het Sportlust een keer mee nadat in de 27e minuut de paal werd getroffen uit een volley van de Ootmarsumse ploeg.

Ondanks dat Sportlust een degelijke eerste helft speelde werden er geen grote kansen gecreëerd door de Vroomshopers. Een doelpuntloze eerste helft betekende dat de teams met een 0-0 stand de rust in gingen. Dit alles onder toeziend oog van voormalig hoofdtrainers Gerrit Wolberink, Jan Bosman, Robert Harperink en Ruud Bruns die toevallig gelijktijdig aanwezig waren.

Maar dit zou veranderen in de tweede helft, 45 minuten waarin van alles gebeurde. Om te beginnen met de openingstreffer van man-of-the-match Sem Kosse in de 49e minuut. Tim Spoor kwam met een actie naar binnen en haalde van een meter of 20 uit. De doelman van KOSC wist het schot niet goed genoeg te verwerken, waardoor de linksback van Sportlust de rebound binnen kon tikken: 1-0. Dit gaf Sportlust een enorme boost. Bijna alle duels werden gewonnen op iedere linie en dit liet maar zien waartoe Sportlust in staat is als het tot het gaatje gaat. Er kwamen meerdere mogelijkheden op de 2-0, maar Sportlust werd tweemaal dubieus afgevlagd om dit te voorkomen. Althans, tot de 73e minuut toen spits Dennis Jozic met een hoge steekbal van Antony van Duiven vrij voor de keeper werd gezegd. Dennis zette de verdediger van KOSC aan de kant en ronde vervolgens koelbloedig af; 2-0.

Sportlust leek hiermee goed op weg naar de zo gewenste drie punten, maar in minuut 78 kwam de aansluitingstreffer. Ook hier werd gevlagd voor buitenspel maar de grensrechter aan Vroomshoopse zijde werd wel genegeerd, voor de tweede keer. 2-1 dus met nog een kwartier op de klok en Sportlust wist dat het onder druk zou komen te staan. Met de vechtlust die het vandaag had wist Sportlust te voorkomen dat het nog echt in de problemen kwam.

Al met al een terechte overwinning voor Sportlust die volledig toe te wijzen is aan het team in z’n geheel. Als Sportlust deze lijn weet door te trekken dan zal iedere tegenstander het moeilijk hebben met de Vroomshopers. De eerstvolgende op het programma is Borne, die met het resultaat van vandaag drie punten onder Sportlust komen te staan.