Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

College antwoordt CDA over Verkeersveiligheid Westerhaar

De  gemeente heeft een aantal maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te bevorderen.

WESTERHAAR – Vanwege werkzaamheden in Westerhaar maakt het CDA zich zorgen over sluipverkeer. Het college antwoordt (samengevat) als volgt:

We hebben als gemeente een aantal maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te bevorderen. Naast het instellen van een omleidingsroute hebben wij de volgende fysieke maatregelen genomen:

– Er is éénrichtingsverkeer ingesteld op de P.M. Hackstraat vanaf de Wollegrasstraat in de richting van de Zonnedauwstraat (alleen tussen deze twee straten). Het gebied leent zich niet voor het verder instellen van eenrichtingsverkeer, omdat dan een nog groter gebied wordt belast met extra verkeer.
– De Schuineweg is (tijdelijk) geopend tussen de Leidijk en de Akelei (er is een tijdelijke weg aangelegd alleen voor autoverkeer).

Naar aanleiding van signalen die ons bereikten dat één en ander niet goed werkte, hebben we aanvullend de volgende maatregelen genomen:

– Er zijn betonblokken neergezet bij de Akelei, waarmee een wegversmalling wordt gerealiseerd om zwaar verkeer en grote voertuigen te weren.
– Er zijn betonblokken neergezet bij de Wollegrasstraat (nabij de Hoofdweg).

Wij vinden het niet gewenst om parkeerplaatsen te realiseren op het speelveld, omdat er voldoende parkeerplaatsen zijn. Wij vinden de combinatie van speelplek en parkeerplaats bovendien niet wenselijk vanwege de veiligheid van de spelende kinderen.
Tenslotte merken wij op, dat correct weggedrag van bestuurders een grote bijdrage levert aan de verkeersveiligheid. Om daar op te sturen hebben we extra inzet van de politie en onze BOA’s geregeld.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dini & Rein
De Marty Polka
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe