luister live
Search

DOS´37 wint ruim van Enter Vooruit en bekert verder

Volgende week zaterdag komt  PH op bezoek in Vriezenveen.

VRIEZENVEEN – DOS´37 tegen Enter Vooruit begon afgelopen zaterdag op het ongebruikelijke tijdstip van 12:00 uur, omdat de Enternaren een feestweekend hadden in het dorp. Deze wedstrijd was de laatste wedstrijd voor de start van de reguliere competitie en zo kon Jeroen nog éénmaal goed testen of zijn jongens klaar zijn voor de eerste competitiewedstrijd tegen PH uit Almelo.

DOS’37 begon goed aan de wedstrijd en had veel balbezit en mocht het spel maken van Enter Vooruit. Dit leverde een aantal kansjes op, o.a. voor Senna Silva van der Veen en Hidde Boers. Shakki Mohamed was voor de Enterse verdediging een ware plaag. Met zijn snelheid kwam hij vaak langs zijn tegenstander en was vaak dreigend met zijn acties. In de 12de minuut zag Martijn Olde Olthof de keeper van Enter ver voor zijn doel staan en probeerde eens te schieten vanaf de middenlijn en de bal ging er bijna in.

DOS’37 bleef lekker vrijuit voetballen tegen Enter. Veel balbezit en zo creëren ze een aantal goede mogelijkheden op het doel van Enter. In de 20ste minuut was er nog een vrijetrap van DOS’37, die genomen werd door Sander Thomas. Zijn fraaie trap ging richting Melvin Kemp en hij kopte de bal net over het doel. Nog steeds geen doelpunt voor DOS’37, maar het hing wel in de lucht.

In de 23ste minuut was het dan toch raak. Shakki Mohamed omspeelde drie verdedigers en gaf de bal op Ronald Te Morsche en deze schoot de bal linksboven in de hoek. De stand werd 1-0 voor de thuisploeg.

Nog geen drie minuten later was het wederom raak door Ronald Te Morsche. Dit keer mocht hij het doen vanaf 11 meter. Een verdediger van Enter Vooruit raakte de bal op zijn hand in het strafschopgebied en de scheidsrechter kon niets anders doen, dan een strafschop te geven aan DOS’37. Ronald Te Morsche schoot de bal laag links in de hoek en zo werd de stand 2-0.

DOS’37 bleef het balletje goed rondspelen en zo dacht men in minuut 32,  dat Shakki Mohamed de 3-0 maakte. Maar de grensrechter van Enter Vooruit hield de vlag in de lucht en zo besloot uiteindelijk de scheidsrechter dat het hinderlijk buitenspel was van Hidde Boers. Door een mooie pass vanuit de verdediging kon Shakki Mohamed vrij naar het doel lopen en hiervoor zou Hidde Boers hinderlijk in de weg hebben gelopen en zo bleef de stand 2-0 voor DOS’37.

Enter Vooruit kwam er af en toe ook goed uit, maar Gijs Wilharms stond vanmiddag goed te keepen, wanneer het moest. Zo had hij in de 35ste minuut een beetje geluk met de lat en de paal. Een vrije trap van Enter Vooruit belandde op de lat en vervolgens via Gijs tegen de paal. En uiteindelijk kon hij de bal in de handen houden. Hier kwam DOS’37 goed mee weg.

Voor rust had DOS’37 nog één goede mogelijkheid door Senna Silva van der Veen. Hij slalomde mooi door de verdediging en zijn schot ging uiteindelijk net langs het doel. We gingen rusten met een 2-0 voorsprong.

Enter Vooruit begon goed aan de tweede helft en kreeg zo in minuut 51 een goede mogelijkheid om de stand op 2-1 te zetten, maar het schot van Enter Vooruit ging uiteindelijk over het doel.

DOS’37 pakte de draad weer op, veel balbezit en de zijkanten opzoeken.

Zo kreeg Twan Schoonewille aan de zijkant de bal en hij zette deze voor op Ronald Te Morsche en deze werd lekker ingekopt door de spits van DOS’37. Tevens een hattrick van Ronald Te Morsche in deze wedstrijd. De stand werd 3-0.

Na het derde doelpunt gaf Enter Vooruit de bal slordig terug aan DOS’37-speler Sander Thomas en hij krulde van 20 meter afstand de bal in het doel van Enter Vooruit. Zo scoorde DOS’37 twee doelpunten in twee minuten tijd.

DOS’37 en Enter Vooruit begonnen te wisselen en zo mocht Job Derksen ook nog zijn minuten pakken. Hij zal de eerste competitiewedstrijd niet aanwezig zijn wegens een schorsing, die hij vorig seizoen heeft opgelopen. Zo kwamen ook nog Glenn Jansen, Stijn Kuiper en Mark van Pijkeren in het veld voor de goed spelende Sander Thomas, Hidde Boers en Michel Kamphuis.

DOS’37 hield in deze fase wel veel balbezit, maar tot echte kansen kwam het niet meer. Enter Vooruit geloofde er ook niet meer in en die waren al met hun hoofd bij het feest van vanmiddag, want ze werden niet echt meer gevaarlijk.

Koen Nijkamp kwam ook nog even het veld in voor de hattrickmaker Ronald Te Morsche. Met een applaus ging hij van het veld. De spits van DOS’37 begint zijn vorm te krijgen.

Uiteindelijk wint DOS’37 de wedstrijd met 4-0. En later werd bekend deze middag, dat SVZW Stevo op een 1-1 gelijkspel wist te houden en hiermee wist DOS’37 zich te plaatsen voor de volgende ronde in de KNVB beker.

Volgende week zaterdag zullen de mannen van Jeroen Niks zich moeten opmaken voor het avontuur in de 2e klasse J. PH komt op bezoek in Vriezenveen en DOS’37 lijkt klaar te zijn voor deze wedstrijd. Iedereen is van harte welkom volgende week zaterdag. De wedstrijd begint om 15:00 uur op ons sportpark Het Midden te Vriezenveen.