Close this search box.
luister live
Search

Sportlust verliest ook haar tweede bekerduel van Sportclub Markelo

Aanstaande zondag sluit Sportlust het bekertoernooi af met een thuiswedstrijd tegen 3e klasser DSVD.

VROOMSHOOP- Nadat vorige week zondag het eerste bekerduel van dit seizoen werd verloren van SV Haarle eindigde op deze woensdagavond ook het tweede duel in het bekertoernooi in een nederlaag. Het was echter wel een nederlaag die het nodige perspectief bood en er was duidelijk progressie ten opzichte van de vorige wedstrijden. Sportlust hield Sportclub Markelo, dat komend seizoen uitkomt in de zondag 3e klasse, tot aan de rust op 0-0 maar liep in de tweede helft alsnog tegen een nederlaag aan.

Volgens verwachting had Markelo in de eerste helft het initiatief. Sportlust stond echter goed georganiseerd en gaf in dit eerste bedrijf nauwelijks kansen weg. Dit terwijl Sportlust dreigend was in de counter en even leek Dennis Jozic ook de openingsgoal aan te tekenen maar dat deed hij vanuit buitenspelpositie.

Kort na rust wist Markelo dan eindelijk de ban te breken. Een mooie aanval over rechts resulteerde in een hoge voorzet vanaf de achterlijn en werd bij de tweede paal binnengekopt. In de minuten hierna kreeg Dennis twee uitgelezen mogelijkheden op de gelijkmaker maar de eerste poging had onvoldoende kracht en de tweede ging tegen de paal. Na een uur spelen wist Markelo de voorsprong te verdubbelen. Een vrije trap vanaf links werd door een rechtspoot goed ingedraaid bij de tweede paal. Onderweg werd de bal nog iets geschampt waardoor doelman Tim Sickman kansloos was. In deze fase leek de score alsnog hoog op te lopen aangezien weer tien minuten later de 3-0 werd aangetekend nadat de spits van Markelo sneller bleek met bal dan de verdediging van Sportlust zonder bal. In de slotfase rechtte Sportlust echter nog éénmaal de rug en wist zelfs nog de eretreffer aan te tekenen. Tim Spoor gaf een goede voorzet uit een vrije trap en deze werd verkeerd ingeschat door de doelman van Markelo die op zijn eigen verdediger botste. Invaller Jorn Hannink lette goed op en kon eenvoudig intikken en daarmee maakte hij zijn eerste doelpunt in Sportlust 1.

Daarmee kon Sportlust ondanks de nederlaag terugkijken op een leerzame en nuttige bekerwedstrijd. Aanstaande zondag sluit Sportlust het bekertoernooi af met een thuiswedstrijd tegen 3e klasser DSVD.