Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Uitslagen jongedierenkeuring van HPKV Den Ham

DEN HAM – Onlangs hield HPKV weer haar jaarlijkse jongedierenkeuring. Ruim 120 mooie dieren werden gekeurd, alle waren dit jaar gefokt of aangekocht door leden van HPKV. De dieren werden gekeurd door drie keurmeesters alleen voor konijnen, daar dit jaar i.v.m. de door vogelgriep beperkende maatregelen helaas geen hoenders mochten worden gekeurd.

Voor de konijnen keurmeesters was het een leuke taak om de dieren weer naar behoren te beoordelen. De keurmeesters moesten allen het mooiste dier, op 1 na en van de jeugd uitkiezen.
Na een middag keuren werden de volgende prijswinnaars bekend gemaakt. Keurmeester Jipping koos een Vlaamse Reus van B. Kuiper als mooiste dier. Fokker G. Boerman scoorde eveneens met een Vlaamse Reus de tweede plaats. Niels Binnenmars mocht met zijn mooiste Vlaamse Reus de jeugdprijs mee naar huis nemen voor het tweede achtereenvolgende jaar.
Keurmeester van ‘t End gaf de meeste punten aan F. Bulder met een Rex. Daarop volgde H.J. Reefhuis met een fraaie Belgische Haas als mooiste op 1 na. Jeugdkampioen bij van ’t End werd Wout Miskotte met een Alaska.
Keurmeester van Lune gaf de 1e prijs aan H. Poel met zijn Zilvervos. De 2e prijs gaf hij aan H. Heuver met zijn Groot Lotharinger. De jeugdprijs van van Lune werd niet uitgereikt daar hij geen dieren in zijn keuring had van jeugdleden.

Op de website www.hpkvdenham.nl vindt u dit bericht van de jongedierendag. Het bestuur van HPKV feliciteert alle leden van HPKV met hun welverdiende prijzen.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe