Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

College antwoordt GBT over mededelingen per app

De app die veel gemeenten gebruiken is de app Omgevingsalert. Voor een duidelijk beeld van de kosten vraagt het college een vrijblijvende offerte op.

TWENTERAND – Sinds vorige eeuw publiceert de gemeente Twenterand haar officiële mededelingen. Ooit slechts via een publicatiebord bij het gemeentehuis, later via gedrukte gratis huis-aan-huisbladen. Daarnaast publiceert de gemeente Twenterand een pdf-bestand op haar website. Het publiceren in een gratis huis-aan-huisblad voldoet echter volgens GemeenteBelangen Twenterand steeds minder, te meer de verschuiving naar de digitale media dusdanig groot is de afgelopen jaren dat daar verreweg de meeste gebruikers/lezers zich bevinden, met name via de smartphone.
Tevens is het zo dat bij het bedrijfsleven de kans groot is dat iets fout kan gaan. Niet iedere ondernemer die gevestigd is met zijn bedrijf in onze gemeente is woonachtig in onze gemeente. Kunnen de mededelingen van de gemeente daarom (ook) niet per app?

De gemeente antwoordt als volgt (samengevat):

Digitalisering in overheidsland is een belangrijk punt, waar veel gemeenten aan werken. Dat wil de gemeente Twenterand de komende periode ook doen. Overigens hebben wij tot nu toe niet vaak meldingen gekregen dat de oude werkwijze niet meer voldeed. Maar dat is uiteraard ook geen garantie dat de huidige werkwijze voldoet. Wij hebben inwoners, ondernemers en organisaties nog niet bevraagd wat zij hiervan vinden, maar gaan dat wél meenemen in de inwonerpeiling die we in oktober laten uitvoeren naar gemeentelijke communicatie.

Het college weet dat er een app is die bepaalde gemeenten inzetten voor dit doeleinde. Overigens maken we als gemeente sinds kort ook gebruik van de zogeheten BouwApp, waarmee inwoners en andere belangstellenden tijdens bouw- en wegwerkzaamheden op de hoogte kunnen blijven van de voortgang van het project. In die BouwApp delen we ook informatie over wanneer welke werkzaamheden worden uitgevoerd.

Een bepaalde app kan ook voor Twenterand erg interessant zijn. We zijn in elk geval bereid te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn, wat de kosten zijn en wat het oplevert. Maar we willen ook kijken wat de ervaringen zijn van de deelnemende gemeenten en wat gebruikers van de app vinden. Twenterand heeft inwonerparticipatie hoog op de agenda staan. Een dergelijke app past op zich prima bij de doorontwikkeling hiervan. We gaan dit onderzoeken en komen hier bij de raad op terug.

De app die veel gemeenten gebruiken is de app Omgevingsalert. Voor een duidelijk beeld van de kosten vragen we een vrijblijvende offerte op. Ook hier komen we dus op een later moment op terug.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dini & Rein
De Marty Polka
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe