Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Burgemeester feliciteert 60-jarig huwelijkspaar Reekers

Herman groeide op aan het Oosteinde en Ciska in de Pollen, op de plek waar het stel nu nog steeds woont.

DE POLLEN – Herman (86) en Ciska (82) Reekers stapten op 30 augustus ’62 in Vriezenveen in het huwelijksbootje. Burgemeester Hans Broekhuizen ging zestig jaar later bij dit diamanten bruidspaar op bezoek. Uiteraard met een presentje en de welgemeende felicitaties van het gemeentebestuur.

Net als in 1962 was het afgelopen dinsdag een zonnige dag. We treffen het stralende bruidspaar Reekers in de tuin. Onder het genot van een kop koffie vertelt Herman over de eerste ontmoeting. “Het was geen alledaagse ontmoeting. Ik zag Ciska zitten in de bus van Almelo naar Vriezenveen. Ik zelf was op de fiets en probeerde mij vast te houden aan de bus. Je moet er iets voor over hebben”, grapt Herman. “Daarna zocht ik haar op in het dorp en daar sloeg de vonk over.”

Eigen zaak
Herman groeide op aan het Oosteinde en Ciska in de Pollen, op de plek waar het stel nu nog steeds woont. “We hebben het hier reuze naar onze zin. De moeder van Ciska heeft jaren bij ons gewoond, het waren fijne jaren”, vertelt meneer Reekers. Ruim veertig jaar stond hij aan het roer van Reekers Metaal. “Het bedrijf was gevestigd naast ons woonhuis. Dat was wel handig, ik was altijd dichtbij. Ciska was destijds werkzaam bij Bakkerij Kobes, maar gaf al snel haar baan op om mij mee te helpen in de zaak. Ze was een geweldige werknemer.”

Genieten
Stil zitten doet het echtpaar tot op de dag van vandaag niet. “We zijn eigenlijk altijd bezig in de tuin. Ook trekken we er veel samen op uit”, aldus mevrouw Reekers. “Als het even kan pakken we de auto en maken we mooie tochtjes door heel Nederland. Over een paar dagen vertrekken we alweer voor een paar dagen naar Egmond aan Zee en Nijmegen. We hebben qua gezondheid ook andere tijden gekend, dus we genieten samen zolang het kan.”

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe