Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Burgemeesterlijk bezoek voor diamanten bruidspaar Boers

Frits (85) en Jo (82) Boers gaven elkaar op vrijdag 31 augustus 1962 in Tubbergen het ja-woord.

VRIEZENVEEN – Frits (85) en Jo (82) Boers gaven elkaar op vrijdag 31 augustus 1962 in Tubbergen het ja-woord. Zes decennia later is het stel nog steeds samen. Om dat heuglijke feit extra luister bij te zetten, ging burgemeester Hans Broekhuizen bij dit diamanten bruidspaar op bezoek. Uiteraard met de welgemeende felicitaties van het gemeentebestuur.

Hij kwam uit Bruinehaar, zij uit West-Geesteren. Het was op de kermis in Kloosterhaar waar zij elkaar voor het elkaar voor het eerst troffen. Van liefde op het eerste gezicht was niet meteen sprake. “Ik had haar de eerste avond wel graag wel thuis willen brengen, maar ik was op de brommer en Jo op de fiets dus dat werd lastig”, vertelt meneer Boers. “Ik dacht wel meteen van deze dame moet ik werk maken, dus ik zocht haar een paar dagen later weer op. En daar heb ik geen dag spijt van gehad”, aldus de trotse bruidegom.

Geven en nemen
“We hebben in totaal drie jaar verkering gehad en zijn getrouwd op de verjaardag van Frits. Achteraf niet echt een handige keus”, lacht mevrouw Boers. “Want nu missen we elk jaar een feestje”, vult Frits lachend aan. Het geheim van hun diamanten huwelijk? Mevrouw Boers hoeft hier niet lang over na te denken. “Het is geven en nemen in een relatie en we hebben de laatste jaren wel geleerd dat we niet te veel achterom moeten kijken maar vooruit”.

Thorbeckestraat
Mevrouw werkte bij Jansen & Tilanus op de keurafdeling, meneer als timmerman. Het echtpaar kreeg drie kinderen en inmiddels zijn er ook al acht kleinkinderen te bewonderen. Na hun trouwen woonde het stel eerst aan het Westeinde, na een aantal jaren werd de huidige woning aan de Thorbeckestraat betrokken. “We wonen hier nog steeds met heel veel plezier en vervelen ons eigenlijk nooit”, zegt mevrouw Boers. “We puzzelen veel en met regelmaat komt de familie op bezoek. We houden van gezelligheid en de deur staat altijd voor iedereen open.” Het zestigjarig huwelijksfeest is afgelopen zaterdag samen met de kinderen, kleinkinderen en familie gevierd bij de Waaijer in Langeveen.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe