Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Vragen PVV Twenterand over borstbeeld huisarts Nillessen

PVV Twenterand wil het beeld graag weer terug bij de ingang van het medisch centrum.

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK – De PVV Twenterand is ter gehore gekomen dat het bronzen borstbeeld dat als dank geschonken is aan dr. Nillessen door de inwoners van Westerhaar- Vriezenveensewijk, is verplaatst van de ingang van het medisch centrum naar de kelder van het Kulturhus “De Klaampe.

Het bronzen borstbeeld is tijdens de opening van de nieuwe Klaampe geschonken aan Dr. Nillessen als dank voor zijn inzet om een medisch centrum in Westerhaar- Vriezenveensewijk te ontwikkelen. Inwoners hebben hier destijds zelf geld voor ingezameld.

Wij vinden het vreemd dat na jaren dienst als huisarts in Westerhaar-Vriezenveensewijk en wat dr. Nillessen betekend heeft voor het dorp, het beeld, nu hij geen arts meer is, verwijderd is. In april 2022 is dr. Nillessen nog uitgeroepen tot ereburger en heeft daarbij de erepenning in ontvangst mogen nemen. Naar aanleiding van dit hebben een aantal vragen aan het college van B&W.

Vraag 1.
Wij als PVV Twenterand vragen ons af of u op de hoogte bent van de verhuizing van het beeld van het medisch centrum naar de kelder van het Kulturhus De Klaampe? Vindt u dit geen smet op de huldiging van Dr. Nillessen in april 2002 als eerste ereburger van Twenterand?

Vraag 2.
Graag zouden wij willen weten wat de reden is van de verhuizing van het beeld.

Vraag 3.
Dit is toch geen manier hoe wij met onze helden omgaan, bent u dat met ons eens?

Vraag 4.
PVV Twenterand zou graag het beeld weer terug zien op zijn huidige plek, namelijk bij de ingang van het medisch centrum. Mocht terugkeren geen optie zijn dan zien wij graag dat er op zeer korte termijn een andere geschikte plek gevonden wordt voor het beeld. Misschien is dan het gemeentehuis een optie?

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe