Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Weer goud voor de Vriezenveense Harmonie

Deze uitslag bleek goed voor een vierde plaats op de wereldranglijst van harmonieorkesten in de eerste divisie.

VRIEZENVEEN – Op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade deed de Vriezenveense Harmonie weer goede zaken. Op zaterdag 16 juli, een week na de bijzondere prestaties van het slagwerkensemble, beoordeelde de internationale jury het optreden van het orkest onder leiding van Erik van de Kolk met 91.17 punten. Deze uitslag bleek goed voor een vierde plaats op de wereldranglijst van harmonieorkesten in de eerste divisie.

De Vriezenveense Harmonie deed met twee onderdelen voor het eerst mee aan dit prestigieuze concours en kwam terug met twee keer goud met onderscheiding en één award voor de beste solist/sectie van het gehele optreden. Een bijzonder resultaat dat zelfs in de geschiedenis van het WMC uniek is.

Wereldkampioen in de eerste divisie harmonieorkesten werd Harmonie st. Cecilia Grevenbricht-Papenhoven uit Nederland. De tweede plaats was voor National Youth Wind Orchestra of Switzerland en derde werd Sinfonisches Blasorchester Tirol uit Oostenrijk.

Op dinsdag 19 juli zal in het radioprogramma OpMaat tussen 18:00 uur en 19:00 uur het gehele programma van de Vriezenveense Harmonie op het WMC worden uitgezonden.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
De Stemmingmakers
De Hemel Is Voor Ons Dic...
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe