Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Vragen PVV over verzakking Zwolsekanaal Vroomshoop

Huizen  hebben te maken met schade aan hun woningen als gevolg van verzakkingen of zien de grond waarop hun huis staat snel dalen.

TWENTERAND/VROOMSHOOP – De PVV Twenterand heeft foto’s ontvangen van een bezorgde inwoner aan het Zwolsekanaal in Vroomshoop. Duidelijk is te zien dat de grond, waarop het bankje aan het Zwolksekanaal staat, is verzakt en dat het zand onder de tegels is weggespoeld. Dit is ook reeds aan de gemeente gemeld, want de gemeente heeft het betreffende bankje afgezet met een waarschuwingslint. Gelet op de problematiek in het gebied Kanaal Almelo – De Haandrik en aan het Zwolsekanaal maakt ook de PVV Twenterand zich zorgen en we hebben dan ook de volgende vragen aan het college.

Vraag 1
Heeft het college van B&W al contact gehad met Waterschap Vechtstromen? Want dit stukje kanaal valt onder de verantwoordelijkheid van het waterschap. Zo ja, wat is er afgesproken met het waterschap? Worden bijvoorbeeld de kosten tot herstel betaald door het waterschap? En gaat het waterschap een en ander herstellen. Zo nee, waarom is er nog geen contact geweest?

Vraag 2
Huizen die aan dit specifieke stukje water liggen hebben te maken met schade aan hun woningen als gevolg van verzakkingen of zien de grond waarop hun huis staat snel dalen, waardoor er andere spanningen komen te staan op de funderingen. Geeft u het waterschap opdracht om het gebied te onderzoeken? Want wanneer water wegspoelt bij het betreffende bankje, kun je er vergif opnemen dat dit ook speelt op meerdere plekken aan het Zwolsekanaal.

Vraag 3
Het is bekend dat verschillende woningbezitters aan het Zwolsekanaal te maken hebben met schade aan hun woningen. Eigenaren van woningen die nog geen schade hebben zien wel hun tuin zakken. Uiteindelijk gaat dit ook problemen geven met de funderingen van deze huizen. Het waterschap geeft tot nu toe als reden dat de zomers van 2018 en 2019 een rol spelen bij de problemen in het gebied. Het wegspoelen van het zand onder het bankje kan volgens ons niet verweten worden aan de droge zomers van 2018 en 2019. We leven nu immers in 2022. Er moet dus meer aan de hand zijn.
We lezen en horen in de media en in het politieke debat uitsluitend berichten over de problemen in het gebied Kanaal Almelo – De Haandrik en in het gebied Hammerflier. Over het Zwolsekanaal is het ijzingwekkend stil. Wanneer gaat het college zich bezighouden met de problematiek in het gebied Zwolsekanaal? We missen nu nog de urgentie bij het college van B&W.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe