Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

“Dubbelkwartet G-Groot’ gaat internationaal

Het wordt vast genieten op zondag 26 juni om 11.30 uur in de Carolus Borromeuskerk te Antwerpen.

VROOMSHOOP – Als je in de SINT CAROLUS BORROMEUSKERK van Antwerpen je klanken mag laten horen, dan ga je natuurlijk wel een beetje internationaal. Ook al voelt Antwerpen als ‘een beetje Vlaams-Nederlands thuis zijn’.  Eén ding is zeker Dubbelkwartet G-Groot gaat een grens over.

In deze kerk hanteren ze een keer per maand de formule ‘artiestenmis’. Koren en orkesten van buiten af worden dan uitgenodigd om hun muzikale medewerking aan de mis te verlenen.

Volgende week zondag, 26 juni, is het de beurt aan het Vroomshoops dubbelkwartet G-Groot. Ze zijn dan te zien en te beluisteren in de prachtige barokke jezuïetenkerk uit 1615. In deze bijzondere kerk, vernoemd naar Carlolus Borromeus, aartsbisschop van Milaan tussen 1560 en 1584, zullen diverse liederen, van diverse componisten als Bach Mozart en Bruckner door het achttallige koor worden gezongen. Ook de Gregoriusmis (Kyrie, Gloria, Sanctus, Benedictus Agnus Dei ) van de hand van de dirigent van G-Groot, Caspar Rodijk, zal in de eucharistieviering tot klinken worden gebracht.

Voor de toehoorder wordt het vast genieten op zondag 26 juni om 11.30 uur in de Carolus Borromeuskerk aan het Sint-Katelijnevest te Antwerpen.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
JTJ Trio
Korenbloemen
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe