Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

College antwoordt PVV over vernielingen rondom station Vroomshoop

Het algemene beeld op straat is dat het op dit moment rustig is.

TWENTERAND/VROOMSHOOP- De PVV wil graag dat de overlast rondom het station Vroomshoop wordt aangepakt en dat er een einde komt aan de vernielingen, bijv. via een gebiedsverbod. Het college antwoordt als volgt:

Het algemene beeld op straat is dat het op dit moment rustig is. Door de jongereninloop die gevestigd is in het Punt blijft er jeugd aanwezig rondom het Punt en het station, maar het aantal klachten en/of meldingen van overlast of andere ongeregeldheden is beperkt. Er is dan ook geen groep overlast gevende jongeren in beeld.

Ook de politie en NS-Stations geven aan dat het aantal meldingen van overlast en vernieling daalt en minder is dan voordat de camera’s er hingen. Er is geen sprake geweest van heterdaadsituaties. De camera’s zijn aangeschaft door de gemeente Twenterand en vervolgens in eigendom overgedragen aan NS Stations. Op verzoek van de politie kunnen de beelden worden uitgelezen wanneer er aanleiding toe is.

Het station en omliggend gebied wordt onverminderd meegenomen in de surveillance van de boa’s en de politie. We zijn niet bekend met meldingen/registraties rond het station die samenhangen met de foto’s van de omver en in het water gegooide fietsen.

De politie kan niet ingaan op specifieke situaties. Wanneer er een verdachte is in een zaak, heeft de aangever via het strafrecht of via het civiel recht mogelijkheden om eventuele schade te verhalen.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe