Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Kappers getraind in herkennen en signaleren eenzaamheid

Gemeente Twenterand is initiatiefnemer van deze training. De training wordt in overleg op maat aangeboden en door ervaren trainers uitgevoerd.

VRIEZENVEEN – Maandag 16 mei werden vijf Vriezenveense kappers getraind in het herkennen en signaleren van eenzaamheid. Met vijf belangstellenden, waarvan drie salons, kunnen we zeggen dat ondernemers in Twenterand sociaal betrokken zijn en het verschil willen maken.

De training werd gegeven vanuit Meldpunt Eenzaamheid Twenterand (MET), onderdeel van ZorgSaam Twenterand en vond plaats in de salon van Your Hairline in Vriezenveen. Ervaringen werden uitgewisseld en kennis gedeeld. Dit alles met als doel de inwoners in Twenterand beter de weg te kunnen wijzen wanneer ze eenzaamheid ervaren.  

Voor velen is de kapper een moment van ontspanning, tijd voor jezelf. Daarnaast is het ook een uitje, een moment van in contact zijn. Voor mensen die eenzaamheid ervaren is de kapper van onschatbare waarde. Kappers hebben tijdens het kappen soms intensief contact met hun klanten. Ze hebben een luisterend oor en pikken signalen op, zoals eenzaamheid. Soms geven ze, als de klant er om vraagt, advies. Kappers hebben daarom een belangrijke rol in de aanpak van eenzaamheid.

De aanwezige kappers waren erg enthousiast over de training. Ze gaven aan dat ze zich (weer) bewust werden van hun eigen rol in het signaleren en doorverwijzen. Daarnaast waren ze ook verbaasd dat er in Twenterand zoveel mogelijkheden waren op het gebied van ondersteuning, activiteiten en ontmoeting. Opmerking kapper: “Deze training is een aanrader voor kappers, maar ook voor andere contactberoepen. Nooit geweten dat er zoveel aanbod is waar we mensen op kunnen wijzen.”

Gemeente Twenterand is initiatiefnemer van deze training. De training wordt in overleg op maat aangeboden en door ervaren trainers uitgevoerd.
Opgave kan bij: Meldpunt Eenzaamheid Twenterand (onderdeel van ZorgSaam Twenterand)
Tel                   : 0546 – 481 456
Mail                  : contact@zorgsaamtwenterand.nl
Website           : https://www.help-me.nu/

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

De aanpak van eenzaamheid begint bij bewustwording en signaleren. Sinds 2019 is de gemeente Twenterand actief in de aanpak van eenzaamheid. Samen met ZorgSaam Twenterand en de coalitie tegen eenzaamheid, bestaand uit meerdere zorg/en welzijnsorganisaties en stichtingen, geeft de gemeente invulling aan het actieplan `Samen ben je niet alleen`. Eén van de speerpunten van dit plan is het vergroten van bewustwording en signaleren eenzaamheid. Door middel van training wil de gemeente Twenterand bewustwording en signalering van eenzaamheid vergroten, waardoor eenzaamheid vroegtijdig wordt gesignaleerd en opgepakt.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Vader Abraham
(Blauwe) Kinderogen
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe