Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Vragen GBT over huisvesting De Sleutel Vroomshoop

Volgens de ontwikkelaar  ligt het huisvestingsplan al geruime tijd ter goedkeuring bij de ODT (Omgevingsdienst Twente), maar schiet het daar niet op.

TWENTERAND/VROOMSHOOP – De woningnood in Nederland is fors en jongeren c.q. starters op de woningmarkt kunnen amper of helemaal geen woning vinden. Verheugd waren wij als fractie dan ook met het nieuws dat het college het oude pand van de school ‘De Sleutel’ heeft behouden van de sloop en het heeft kunnen verkopen aan een projectontwikkelaar die er appartementen voor jongeren / starters wil gaan realiseren. Een mooi plan voor Vroomshoop, het behoud van beeldbepalend vastgoed en de jongeren / starters krijgen weer een kans op de woningmarkt.

Nu enige tijd later zien wij dat de ramen van het pand zijn dichtgetimmerd en dat er nog steeds niet wordt gebouwd. De gemeenteraad heeft al vaker opgeroepen tot meer en sneller bouwen voor onze inwoners en jongeren dus dit was dan ook een mooi plan om gas te kunnen geven! Gezien het feit dat er nog steeds niet is gestart met de bouw van dit pand hebben wij als fractie dan ook contact gelegd met de projectontwikkelaar om te vragen waarom er nog niet wordt gebouwd en wat dan het mogelijke probleem is.

Uit dit contact is gebleken dat deze ontwikkelaar het hele plan klaar heeft en al had kunnen beginnen. Als reden voor het niet kunnen starten wordt door de ontwikkelaar aangegeven dat het hele plan nog steeds bij de ODT (Omgevingsdienst Twente) ligt en dat er geen enkele schot in de zaak zit. Ook is het voor deze ontwikkelaar onduidelijk waarom het maar niet wil vlotten, aangezien de ontwikkelaar aangeeft dat alles netjes en tijdig bij de ODT is aangeleverd.

Als fractie vinden wij dit een kwalijke zaak. Wij vinden dat er meer en sneller gebouwd moet worden, onze Twenterandse ambtenaren kunnen wel heel hard gaan rennen, maar als het vervolgens bij de ODT niet wil vlotten dan gaan wij met elkaar onvoldoende woningen realiseren voor onze inwoners (starters / jongeren).

Vragen
1 . Waarom wordt er nog steeds niet begonnen met de bouw van het voormalige pand van de Sleutel?
2. Is het college bekend met de lange doorlooptijden bij de ODT en wat is daar de oorzaak van?
3. De gemeenteraad heeft meerdere keren aangegeven sneller en meer te willen bouwen. Bent u van mening dat het ons op deze manier (lange doorlooptijden ODT) echt niet gaat lukken? Hoe gaan we dit wel versnellen?
4. Wordt de urgentie qua versnellen van de woningbouw en het meer moeten/willen bouwen bij de ODT ook wel gevoeld? En hoe denken ze daar een slag in te kunnen maken?
5. Welke mogelijkheden ziet het college om sneller te kunnen bouwen? Of zijn wij als gemeente te afhankelijk geworden van een ODT?

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Ulrich and The Neighbour...
Heute Soll Ein Festtag
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe