luister live
Search

Sportlust met lege handen tegen kampioenskandidaat Holten

Sportlust neemt het aankomende zondag op in en tegen Hoonhorst, de huidige nummer 11 op de ranglijst.

VROOMSHOOP – Sportlust nam het op een zomerse zondagmiddag op tegen Holten. Holten, die nog volop in de race om het kampioenschap zit met SV Enter, wist eerder dit jaar thuis met 2-0 te winnen van Sportlust.

Ditmaal op sportpark de Bosrand, begint Sportlust sterk aan de wedstrijd. Al na zes minuten komt Tim Spoor vanaf de linksbuitenpositie naar binnen om de verre hoek te zoeken, maar raakt net de buitenkant van de paal. Maar ook Holten laat al snel van zich horen. In de 12e minuut kopt een speler van Holten een corner naar de tweede paal, maar daar stond Toon van Dam om de bal van de lijn te koppen.

Dan direct na de drinkpauze in de 22e minuut, komt er een grote kans voor Sportlust doordat Dennis Jozic vanuit een lange bal voor de keeper van Holten werd gezet. Maar ondanks een goed laag diagonaal schot van Dennis weet de keeper van Holten daar antwoord op te geven en tikt hij de bal voorlangs. Een paar minuten later gebeurt dit opnieuw, als Dennis wordt diep gestuurd na een mooie een-twee met Joppe op het middenveld. Echter, is de keeper van Holten wederom een sta-in-de-weg. Alom, een hele goede eerste helft met kansen voor beide partijen, maar Sportlust toch met de grootste kansen.

Na de rust komt Sportlust ook met de schrik vrij als de bal op de lat valt na een voorzet van Holten. Echter, is het een paar minuten later toch nog raak als Holten weet te profiteren van kortsluiting bij Sportlust achterin. 53 minuten gespeeld; 0-1 Holten.

Maar Sportlust verslapt niet en gaat verder waar het de eerste helft gebleven was met goed, verzorgd voetbal. In de 60e minuut lijkt Sportlust dan ook weer verdiend op gelijke hoogte te komen, maar Sem Kosse schiet de bal op de lat nadat hij zich op wilskracht door de Holtense defensie had geworsteld. Wederom dus het aluminium in de weg. Ook in de 70e minuut krijgt Sportlust weer een grote kans. Gijs Kleinheerenbrink kopt van zo’n 3 meter de bal net naast het doel vanuit een voorzet.

Dan is het Holten die een doelpunt maakt na een sterke fase van Sportlust en krijgt het de deksel daarmee op de neus. Dan lijkt het met een kwartier op de klok nog lastig te worden voor Sportlust om resultaat te halen, maar Sportlust geeft niet op. En met beloning, als Tim na een rebound op een schot van Dennis de Holtense doelman uiteindelijk toch nog weet te verschalken. Met nog een kwartier op de klok lijkt er misschien toch nog iets in zitten maar het doelpunt valt niet meer.

Sportlust staat uiteindelijk met lege handen na één van de beste wedstrijden van het seizoen waar naast verzorgd voetbal opnieuw strijdlust weer een belangrijk ingrediënt was.

Sportlust neemt het aankomende zondag op in en tegen Hoonhorst, de huidige nummer 11 op de ranglijst. Eerder dit jaar won Sportlust van Hoonhorst in eigen huis met 4-0.