Search

Den Ham nog niet veilig

Den Ham kan  zich in de komende thuiswedstrijd tegen ASC’62 definitief veilig spelen.

ENSCHEDE – In de uitwedstrijd tegen Sparta Enschede kreeg Den Ham de eerste kans om zich veilig te spelen in de 2e klasse H.
Na 90 minuten spelen op een ontzettend hard en versleten kunstgras veld was de conclusie dat Sparta een maatje te groot was voor de Hammenaren in deze vorm.

Het eerste half uur een gelijk opgaande strijd waarbij beide ploegen een paar kansen wisten te creëren. Uit een scrimmage in de 18e minuut was er een kans voor Sparta, Den Ham had via Luuk Kuiper op aangeven van  Nick Buitenhuis ook een prima kans.

In de 36e minuut kwam Sparta op een 1-0 voorsprong toen doelman Ekkel werd verrast door een kopbal dover hem heen. Daarna had Den Ham in de 43e minuut via Buitenhuis dé kans op de gelijkmaker. In plaats van een geplaatst schot in de lege hoek ging zijn harde schot naast het doel, waar een doelpunt zeker tot de mogelijkheden behoorde.

Sparta schoot in de rebound nog op de paal, zodat de rust met 1-0 werd bereikt.

In de 52e minuut kwam Sparta op 2-0 door een eigen doelpunt van Jorn Veldhuis die in een poging de bal te blokken uit een voorzet van de rechterkant, de bal achter zijn eigen doelman deponeerde.

Daarna was Den Ham niet bij machte om Sparta onder druk te zetten.  Een vrije trap van de Hammenaren krulde net naast het doel, een kopbal ging over , terwijl ook Sparta nog een dot van een kans kreeg in de 76e minuut die niet werd benut.

De Hammenaren kregen bij het slotoffensief helemaal het lid op de neus toen Sparta in een rebound in de 86e minuut de 3-0 scoorde.

Door de resultaten in de overige wedstrijden hebben de Hammenaren alles nog in eigen hand en kunnen ze zich in de komende thuiswedstrijd tegen ASC’62 definitief veilig spelen.