Close this search box.
luister live
Search

Zakelijke overwinning voor DETO tegen NSC Nijkerk

De eerstvolgende wedstrijd speelt DETO op Hemelvaartsdag, uit tegen Eemdijk in Bunschoten-Spakenburg om 14.30 uur.

VRIEZENVEEN – DETO speelde zaterdagmiddag tegen NSC uit Nijkerk. Deze ploeg bezet de voorlaatste plaats in de hoofdklasse en zou bij een nederlaag degraderen naar de 1e klasse. De vraag was of DETO de goede ongeslagen thuisreeks kon voortzetten want de ploeg leed dit seizoen slechts 1 thuisnederlaag en die was al op 9 oktober tegen SDC Putten.

Onder perfecte weersomstandigheden werd afgetrapt op “Het Midden” waar DETO deze middag werd gecoacht door Tim Engbers die zijn stage bij DETO afrondde met het examen voor het UEFA-A trainersdiploma. Hoofdtrainer Hennie in ’t Hof had een basisplaats ingeruimd voor jeugdig talent Jip Lanjouw op het middenveld waar hij speelde in plaats van Coplan Soumaoro.

De gasten uit Nijkerk kregen al in de 4e minuut enige hoop op een resultaat, toen DETO doelman Stopel knullig de bal inleverde bij Dean Lourensz die het cadeautje gretig uitpakte: 0-1. Echter zes minuten later trok topscorer Ferdi ter Avest de stand alweer gelijk na een fraaie aanval door het hart van de Nijkerker defensie: 1-1.

DETO had in de fase na de gelijkmaker volop kansen op meer, echter men sprong hier te slordig mee om of doelman Velanas van Nijkerk stond in de weg. Bij DETO kon Sten Knol na 25 minuten niet verder na een blessure en dit betekende dat een ander DETO talent, Joas Heersink, zijn debuut mocht maken in de hoofdklasse. Nadat eerst de gasten een buitenspeldoelpunt maakten, dat terecht werd afgevlagd, was het kort voor rust DETO dat verdiend op een 2-1 voorsprong kwam toen Tim Pothast met een bekeken schot de bal achter Velanas schoot.

DETO kreeg in de tweede helft met nog een half uur op de klok de uitgelezen kans om verder uit te lopen toen de ploeg een strafschop kreeg na een overtreding in de zestien. Kai Wesselink zag zijn inzet gestopt worden door de keeper en ook de rebound was voor Velanas. Met nog een klein kwartier op de klok kwam toch de 3-1 op het bord toen Tim Pothast zijn tweede van de middag maakte door een strakke voorzet hard binnen te schieten. DETO kreeg in de slotfase, waar de Nijkerkers het wel leken te geloven, nog volop kansen om verder weg te lopen, maar de bal wilde er deze middag moeilijk in waardoor de stand van 3-1 op het bord bleef staan.

DETO is vanwege een inhaalweekend komend weekend vrij. De eerstvolgende wedstrijd speelt de ploeg op Hemelvaartsdag, uit tegen Eemdijk in Bunschoten-Spakenburg om 14.30 uur. Door de resultaten op deze zonnige zaterdag is Eemdijk na de winst op Urk plotseling weer terug in de titelrace waardoor de druk er bij die ploeg nog vol op zal staan en DETO de vijfde plaats in de eindrangschikking zal willen verdedigen. We gaan het zien.

Wedstrijdgegevens  DETO  – NSC Nijkerk 3-1  (2-1)