Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Vragen PVV Twenterand over egaliseren voetbalveld ‘Ons Domein’ Westerhaar

Graag zouden de jongeren, omwonenden en het bestuur van de speeltuin een “Cruyff Court’ verwezenlijkt zien worden.

WESTERHAAR – De PVV Twenterand is benaderd door een groep jongeren en omwonenden van de Oranjestraat in Westerhaar – Vriezenveensewijk. Het veld dat achterin de speeltuin ‘Ons Domein’ ligt wordt iedere avond en in het weekend gebruikt door jongeren en omwonenden om samen een potje te voetballen. In plaats van, zoals eerder het geval was, last van elkaar te hebben, trekken beide partijen nu gezamenlijk op. Het jongerencentrum ‘Future’ ligt namelijk op steenworp afstand van dit veld en in deze omgeving was dan ook veel overlast van hangjongeren.

De PVV moedigt deze manier om de overlast van hangjongeren aan te pakken dan ook toe. Echter het veld dat gebruikt wordt, eigendom van speeltuin ‘Ons Domein’, verkeert in zodanige slechte staat dat voetballen bijna onmogelijk is geworden. Er zijn bij ons al drie gevallen bekend van letsel dat veroorzaakt is door struikelpartijen op het hobbelige veld. Twee personen zijn tijdens het voetballen over de hobbels of de kuilen gestruikeld en beide personen hebben hun enkel gebroken, één persoon heeft door deze omstandigheden zijn enkelbanden gescheurd.

Dit veld is, zoals wij eerder aangaven, eigendom van ‘Ons Domein’. Meerdere inzamelacties zijn er geweest in de buurt om ‘Ons Domein’ financieel te ondersteunen. Ten behoeve van vrijwilligers en voor het onderhoud van het clubgebouw en de speeltoestellen. ‘Ons Domein’ is een financieel onafhankelijke speeltuin die geld ontvangt via sponsoring, acties en van leden. Geld om het veld aan te pakken is er niet.

Graag zouden de jongeren, omwonenden en het bestuur van de speeltuin zelf een “Cruyff Court’ op deze plek verwezenlijkt zien worden. Zodat het veld gebruiksvriendelijk, veilig in gebruik en onderhoudsvrij is voor de komende jaren.
Als tijdelijke oplossing zou het fijn zijn wanneer het veld geëgaliseerd zou worden en opnieuw wordt ingezaaid. Omdat het nu al mei is en dus een uitstekend tijdstip is om gras te zaaien, is het raadzaam dit met enige spoed op te pakken. Zodat deze zomer het veld weer volop gebruikt kan worden. We hebben dan ook een aantal vragen aan de wethouder.

Vraag 1.
Bent u het met ons eens dat wanneer beide partijen, hangjongeren en omwonende, op deze manier samen optrekken alleen maar voordelen kent?

Vraag 2.
Is het college van plan om het egaliseren van het veld op zeer korte termijn op zich te nemen? Zo ja, wanneer? Zo nee, waarom niet?

Vraag 3.
Zoals aangegeven in bovenstaande is de speeltuin financieel onafhankelijk van de gemeente. In omliggende dorpen zijn tal van speeltuinen die financiële ondersteuning krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘Het Flierpark’ Vroomshoop. Wordt het niet eens tijd dat een speeltuin zoals deze, die tot nu toe alles zelf bekostigd heeft, ook eens een handje geholpen wordt?

Vraag 4.
Is het college bekend met een ‘Cruyff Court’ en hoe denkt u erover om op deze locatie een ‘Cruyff Court’ te realiseren?

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Duo Onbekend
Liefste Schat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe