Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Gratis hulp bij aanvraag energietoeslag in diverse kernen

Deze gratis hulp voor mensen met een laag inkomen is mogelijk, dankzij ZorgSaam Twenterand, MEE IJsseloevers en Bibliotheek Twenterand.

TWENTERAND – Inwoners met een laag inkomen – tot 120% boven de bijstandsnorm – kunnen nu eenmalig een energietoeslag aanvragen. Voorkeur is dat inwoners digitaal aanvragen, maar voor wie dat niet kan of hierbij hulp nodig heeft hebben ZorgSaam Twenterand, MEE IJsseloevers en Bibliotheek Twenterand eind mei en begin juni een aantal inlooptijden gepland.

Deze gratis hulp is mogelijk, omdat ZorgSaam Twenterand, MEE IJsseloevers en Bibliotheek Twenterand de handen ineen slaan en zo samen extra personele inzet kunnen leveren.

BELANGRIJK OM TE WETEN
: bij de Zorginformatie•punten wordt u geholpen met het aanvragen van energietoeslag op papier en bij de bibliotheken gaat het om hulp bij digitale aanvragen. Hieronder een overzicht van de inlooptijden van de Zorginformatie•punten en MEE IJsseloevers:

Maandag 30 mei
09.00-13.00 uur: Zorginformatie•punt Vriezenveen
14.00-16.00 uur: Zorginformatie•punt Westerhaar
19.00-20.00 uur: Bibliotheek Vroomshoop

Dinsdag 31 mei
14.00-16.00 uur: Zorginformatie•punt Westerhaar
15.00-17.00 uur: Bibliotheek Westerhaar

Woensdag 1 juni
14.00-16.00 uur: Zorginformatie•punt Den Ham
15.00-20.00 uur: Bibliotheek Vriezenveen

Donderdag 2 juni
09.00-13.00 uur: Zorginformatie•punt Vroomshoop

Neem bewijsstukken mee en DigiD
Het is een vrije inloop, dus bij drukte kan het zijn dat er even gewacht moet worden. Inwoners moeten er wel zorg voor dragen dat ze de benodigde bewijsstukken en gegevens meenemen, waarmee aangetoond kan worden wat maandinkomsten zijn. Daarnaast is het nodig bij digitale aanvragen uw DigiD bij de hand te hebben. Meer informatie is te vinden via de link https://www.twenterand.nl/eenmalige-energietoeslag-van-800-euro/

Nogmaals, de voorkeur is dat inwoners digitaal aanvragen, maar via de Zorginformatie•punten en de balie van het gemeentehuis zijn ook papieren aanvraagformulieren beschikbaar.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Ulrich and The Neighbour...
Heute Soll Ein Festtag
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe