Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Maud Jansen presteert op EK Baton Twirling in Frankrijk

“Een droom die uitkomt”

SELESTAT/VROOMSHOOP – Van 14 tot en met  17 april mocht Maud Jansen als afgevaardigde van Team Nederland haar land vertegenwoordigen op de Europese Kampioenschappen Baton Twirling  in het Franse Selestat.

In februari van dit jaar selecteerde ze zich met 2 onderdelen, namelijk met het onderdeel ‘dance’ en het onderdeel ‘super X-strut’. Tevens plaatste ze zich als reserve voor het onderdeel 1-baton.
Haar grote droom was om ooit als solist deel te kunnen nemen aan het EK. Om dit doel te bereiken heeft ze dan ook keihard getraind. Wekelijks traint ze bij haar coach in Lelystad, maar gedisciplineerd en gemotiveerd als ze is trainde ze vaak zelf in het clubgebouw van de Harmonie Vroomshoop, in Het Punt in Vroomshoop en de laatste twee maanden trainde ze 3x in de week in Lelystad.

Meerdere malen heeft ze op een NK gestaan waarbij ze 2x met het onderdeel dance Nederlands kampioen is geworden en de zilveren medaille in de wacht sleepte met het onderdeel 1-baton en x-strut. In 2 jaar tijd schoot ze omhoog van de beginnersklasse naar de advance kampioensklasse.

Een waanzinnige bijzondere ervaring om nu bij de Nederlandse Equipe te horen en op het EK tegenover deelnemers op hoog niveau te staan uit  Italië, Frankrijk, Engeland, Noorwegen, Tsjechië, Slowakije, België en Nederland.

Ze moest het opnemen tegen de beste top-twirlers uit Europa die zich op andere Europese- maar ook Wereldkampioenschappen al kampioen mochten noemen. Maar Maud bleef gewoon zichzelf. Rustig, relaxed en op het ‘moment suprême’ met haar hoofd omhoog, en vol zelfvertrouwen de vloer opgaat, staat te stralen en het maximale uit zichzelf haalt.
Ze leverde dan ook een topprestatie op dit EK in Frankrijk. Haar punten kwamen hoger uit dan waarmee ze zich in Nederland had geselecteerd.

Met ‘dance’ werd ze 15e waarmee ze 6 andere deelnemers achter zich liet en met ‘x-strut’ werd ze 11e, hier liet ze 4 twirlers achter zich. De routines werden beoordeeld door 5 verschillende juryleden op 5 onderdelen van de routine. Ze scoorde op het dance en choreografie gedeelte hele hoge punten, hierbij liet ze maar liefst 15 deelnemers achter zich. Duidelijk één van haar sterke kanten.

Het was een enorme bijzondere ervaring. Ze heeft er volop van genoten en het is haar duidelijk gelukt om de beste versie van Maud te laten zien tijdens dit EK. Ze is iedereen dankbaar die haar, op welke manier dan ook, heeft gesponsord. Namens Maud dan ook een hartelijk ‘DANKJEWEL’.

Het heeft haar een heel eind op weg geholpen om haar droom waar te maken. Deze ervaring smaakt natuurlijk naar meer. Ze hoopt deze positieve ontwikkeling door te kunnen zetten. Ze heeft heel veel mooie dingen gezien en voorbij zien komen. Ze gaat dan ook weer volop trainen zodat ze technisch nog beter kan worden, maar ook om haar kwaliteiten door te geven aan haar eigen meiden van de Harmonie Vroomshoop. Voor nu bereid ze zich voor op het NK die op 28 en 29 mei zal plaatsvinden in Almere waar ze in de kampioensklasse uitkomt. Want ook dit blijft ze leuk vinden.

Ze hoopt oprecht dat ook in deze kant van het land de twirl sport meer bekendheid gaat krijgen, graag is ze daarin een voorbeeld.
Maud is samen met Marijke Brederode coach bij de Harmonie Vroomshoop, samen proberen ze daar het mooie van deze sport naar buiten te brengen. Voor iedereen die nieuwsgierig is geworden, 11 juni organiseert de Harmonie een wedstrijd in het Punt.

Ben je ook benieuwd geworden naar de twirlsport? Kom gewoon een keertje kijken bij de trainingen op vrijdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur voor de jongste meisjes  (clubgebouw Harmonie Vroomshoop) en van 18.30 uur tot 19.30 uur voor de oudere jeugd in het Punt.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Mike van Dijk
Adios Maria
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe