luister live
Search

Schoolvoetbal toernooi Den Ham / Vroomshoop groot succes

Op de foto de winnaars bij het Jongens groepen 5 en 6, team Nieuwoord 3.

VROOMSHOOP/DEN HAM – In verband met de Corona beperkingen kon het jaarlijkse Schoolvoetbal toernooi Den Ham / Vroomshoop in 2020 en 2021 geen doorgang vinden. Maar na drie jaar was het in de afgelopen twee weken dan eindelijk weer zover. De soepel verlopen organisatie was dit jaar in handen van voetbalvereniging Sportlust Vroomshoop. Op dinsdagavond 5 april zijn de toernooitjes voor de Meisjes gespeeld, een week later die voor de Jongens. Tijdens de wedstrijden was het enthousiasme na drie jaar afwezigheid duidelijk merkbaar bij de bijna 400 kinderen die in totaal hebben meegedaan.

Het Meisjes groepen 5/6 toernooi werd gespeeld met deelname van acht verschillende teams. Daarbij werden de halve finales gespeeld tussen Nieuwoord 1, ’t Groeipunt, de Willibrordus en Nieuwoord 2. Uiteindelijk wist Nieuwoord 2 na een spannende wedstrijd, uitslag 2-2, en dus strafschoppen, de finale te winnen tegen ‘t Groeipunt. Bij de wedstrijd om de 3e en 4e plaats wist de Willibrordus aan het langste eind te trekken.

Bij het Meisjes toernooi groepen 7/8 deden tien teams mee. Hierin wist de Smithoek in de halve finale van de Maten te winnen. In de andere halve finale was de Oranjeschool te sterk voor school Nieuwoord. In de finale bleek de Oranjeschool ook te sterk voor de Smithoek. De Maten won de wedstrijd om de 3e en 4e plaats van school Nieuwoord.

Waar de weersomstandigheden bij de Meisjes wat minder prettig waren, was er een week later bij de Jongens sprake van een heerlijk lente zonnetje. Dat was ook duidelijk te merken aan een geweldige belangstelling bij ouders en andere familieleden. Bij het toernooi van de Jongens 5/6 deden er twaalf teams mee, waarbij er natuurlijk ook hier vier teams de halve finales wisten te bereiken. De eindstand zag er als volgt uit: Nr. 1 werd Nieuwoord 3, nr. 2 Oranjeschool 4, Nr.3 De Smithoek 2 en Nr. 4 Oranjeschool 2.

Tot slot het toernooi voor Jongens 7/8. Hier was er zelfs sprake van vijftien verschillende teams. De winnaars van de drie Poules en de beste Nr. 3 gingen door naar de halve finale. Daarin moest Nieuwoord 1 het opnemen tegen Smithoek 1. De noodzakelijke strafschoppen werden uiteindelijk het beste genomen door Nieuwoord 1. In de andere halve finale won De Sleutel knap van De Maten 2. Smithoek 1 won uiteindelijk de verliezers wedstrijd en werd daarmee 3de in de eindstand. De finale werd er 1 om nog lang te herinneren. En wederom moesten er strafschoppen aan te pas komen om de winnaar aan te wijzen. Nieuwoord 1 was daarin net wat beter en ging dus met de grootste beker naar huis. Het uitreiken van de bekers vond in een bomvol clubhuis van Sportlust plaats.

We hebben er dus lang op moeten wachten, maar uiteindelijk kunnen we terugkijken op twee zeer geslaagde avonden waar het speelplezier van de kinderen er vanaf spatte. De winnaars staan nog een leuk toetje te wachten want zij mogen hun beste beentje in de maand mei gaan voorzetten in de regiofinales en wie weet daarna zelfs de landelijke finales. We wensen ze veel succes.