Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Gelijkspel voor DETO tegen koploper SC Genemuiden

DETO gaat komende zaterdag op bezoek in Amsterdam waar het achter het Olympisch Stadion aantreedt tegen avv Swift.

VRIEZENVEEN – Zaterdag bracht koploper SC Genemuiden een bezoek aan Vriezenveen. De uitwedstrijd tegen de titelkandidaat bracht op 19 februari een geflatteerde 3-1 eindstand op het bord. DETO kon deze middag het een en ander recht zetten waarbij de druk bij de bezoekers lag om in de titelrace bovenaan de ranglijst van de hoofdklasse B te blijven.

Hennie in ’t Hof kon deze middag niet beschikken over zijn topscorer Ferdi ter Avest, die in de doordeweekse uitwedstrijd naar Putten geblesseerd was geraakt. Hans Matti verving hem in de voorhoede van DETO. De openingsfase van de wedstrijd was duidelijk voor DETO dat een aantal prima mogelijkheden kreeg om de score te openen. Kai Wesselink stond in de 9e minuut oog in oog met doelman Streutker waarbij laatstgenoemde als winnaar uit de strijd kwam. De rebound van Tim Pothast kwam vervolgens op de paal terecht. Ook was DETO een aantal keren gevaarlijk met hoge ballen, echter ook die leverden geen doelpunt op. SC Genemuiden, de ploeg die even moest wennen aan spelen op echt gras, kreeg richting de thee ook een prima mogelijkheid, echter de kopbal van Miedema was te onzuiver. Even later was er een heuse scrimmage in de DETO zestien. Gelukkig voor DETO kon men de bal uiteindelijk wegwerken en kon er met 0-0 gerust gaan worden.

Na de thee bleef Karlo Borghuis geblesseerd in de kleedkamer achter en werd vervangen op het middenveld door Rene Nijhof. DETO moest hierdoor even schakelen en dat leverde de gasten de beste mogelijkheden op kort na de pauze. Zo moest Stopel alles geven om een schot van Boutzamar uit zijn doel te houden. Even later gingen de hemelsluizen in Vriezenveen open en kwam er een striemende hagelbui naar beneden. Scheidsrechter Janssen stuurde de spelers naar de kant om te schuilen. Door de bui lag er een laag met hagelkorrels op het toch al niet beste veld waardoor goed voetbal voor beide ploegen behoorlijk werd bemoeilijkt.

Tien minuten voor het eindsignaal leek de koploper er toch met de volle buit vandoor te gaan toen Lars Miedema, even vrij gelaten, van dichtbij de 0-1 kon aantekenen. Echter DETO gaf de strijd niet op wat in de 86e minuut de dik verdiende gelijkmaker opleverde. Coplan Soumaoro was net als in de wedstrijd tegen Putten de doelpuntenmaker: 1-1.  Daarna leken beide ploegen het wel te geloven en stond er een 1-1 stand op het bord die recht deed aan de wedstrijd.

DETO gaat komende zaterdag op bezoek in Amsterdam waar het achter het Olympisch Stadion aantreed tegen avv Swift. Aftrap in Amsterdam 14.30 uur.

Wedstrijdgegevens  DETO  – SC Genemuiden

Toeschouwers: 400

Scheidsrechter: De heer S. Janssen

Assistent scheidsrechters:  De heren S. de Reus en N. Veldhuis

Gele kaarten: Hans Matti, Coplan Soumaoro (DETO) / Lars Miedema (SC Genemuiden)

Scoreverloop:

  1. 0-1 Lars Miedema
  2. 1-1 Coplan Soumaoro

Opstelling DETO:

Roberto Stopel, Mert Baglar, Tom Koelman, Sten Knol  Tim Bongers, Karlo Borghuis (46. Rene Nijhof), Coplan Soumaoro, Tim Pothast,  Hoeseb Yakob,  Kai Wesselink, Hans Matti (86. Niels Eshuis)

Opstelling SC Genemuiden:

Hidde Streutker, Nick Buitink (65. Kay Velda), Bart Jan Brouwer, Jens Jurn Streutker, Arend van de Wetering, Noureddine Boutzamar, Rens van Benthem (80. Sijmon Eenkhoorn), Lars Miedema, Thijs Dekker, Ryan van Lente, Osama Ben Kaddour

Foto: John van Mil

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Lowland Trio
Een Snufje Zout
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe