Close this search box.
luister live
Search

Medailleregen voor ROC van Twente bij Skills The Finals

Lianne Schreur (vakrichting doktersassistent) en Daniël Kijk in de Vegte (vakrichting stukadoor, allebei uit Westerhaar, behaalden een gouden medaille.

UTRECHT – Eindelijk kon het weer: schitteren in de finalewedstrijden van Skills The Finals -de Nederlandse Kampioenschappen voor het mbo-. En dat is wat studenten van ROC van Twente hebben gedaan. Maar liefst 21 keer werd het podium tijdens de prijsuitreiking in de Jaarbeurs Utrecht beklommen. ROC van Twente mocht 7 gouden, 6 zilveren en 8 bronzen medailles in ontvangst nemen. Het is nog niet eerder voorgekomen dat een school zoveel medailles oogst op een landelijke wedstrijd.

Trots op het Twentse vakmanschap
ROC van Twente is enorm trots op de prestaties van zijn finalisten. Met 21 medaillewinnaars was het een komen en gaan naar het erepodium. In totaal hadden 29 studenten van ROC van Twente zich gekwalificeerd tijdens eerdere wedstrijden in het land. Naast de 21 medailles wisten nog eens 7 studenten de top 5 te behalen. Studenten van ROC van Twente hadden zich voor 27 vakrichtingen van de in totaal 52 vakwedstrijden geplaatst.

Natasja Bosvelt, Skills Teamleader van het ROC van Twente-finalistenteam is er nog beduusd van. “Dit is ongekend! We verwachtten wel een aantal medailles te halen, maar zoveel… Ik ben onwijs trots op ons team”. Ook John van der Vegt, voorzitter van het College van Bestuur en tevens bestuurslid van WorldSkills Netherlands is trots op het getoonde vakmanschap. “Twente heeft zich weer bewezen als topregio vol vakmanschap. En uitstekend in samenwerking. Want deze studenten speelden het klaar met hulp van bedrijven, opleidingen en docenten die voor ze klaar stonden”.