Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

College antwoordt PVV over zorgcowboys

TWENTERAND – De PVV las dat de gemeenten Almelo en Hof van Twente BiOns mogen uitsluiten bij de aanbesteding van nieuwe aanbestedingen/contracten. Hoe zit dat bij de gemeente Twenterand?

Het college antwoordt als volgt:

Er ontvangt één cliënt huishoudelijke ondersteuning via BiOns. Er zijn geen (0) cliënten die begeleiding krijgen via BiOns.

Vanaf 2015 tot en met heden is er circa € 218.000,- overgemaakt aan BiOns. Gezien het geringe aantal Twenterandse cliënten is er sinds oktober 2019 circa € 6.000,- overgemaakt aan BiOns.

Gemeenten Almelo en Hof van Twente hebben gezamenlijk een aanbestedingsprocedure gevolgd die afwijkt van de aanbestedingsprocedure, die de gemeente Twenterand voor Wmo ondersteuning (begeleiding en dagbesteding) samen met 12 Twentse gemeenten heeft uitgevoerd. Almelo en Hof van Twente hebben per 1 januari 2022 opnieuw aanbesteed. BiOns heeft de inschrijvingsformulieren voor de aanbesteding volgens Almelo en Hof van Twente niet volledig naar waarheid ingevuld en de rechtbank Overijssel is het daarmee eens. De zorgaanbieder mag daarom worden uitgesloten van een nieuwe overeenkomst.

De raamovereenkomsten voor huishoudelijke ondersteuning en begeleiding (Twents Model) tussen BiOns en gemeente Twenterand lopen nog. Het is nog onduidelijk of de uitspraak van de rechtbank Overijssel gevolgen heeft voor deze lopende raamovereenkomsten. Wanneer gecontracteerde zorgaanbieders betrokken zijn bij dergelijke juridische procedures wordt er in z’n algemeenheid binnen het samenwerkingsverband OZJT/Samen14 onderzocht of er implicaties zijn voor de lopende raamovereenkomsten.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Peter Moesser's Music
Hey Mister Lucky
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe