Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Nieuwe hoofdrolspelers Codenaam Zipper

Robert Baarda uit Zutpen en oud-Hammenaar Tamara Hofman uit Zwolle vervullend hoofdrollen.

DEN HAM – Omdat Codename Zipper in 2020 en 2021 door corona niet door kon gaan, moest de theatervoorstelling in de afgelopen periode op zoek naar twee nieuwe professionele acteurs. En die zijn gevonden: Robert Baarda uit Zutpen en oud-Hammenaar Tamara Hofman uit Zwolle.

Hij is acteur, theaterdocent en singer-songwriter. Met Robert Baarda heeft de cast van Codename Zipper een veelzijdige professional in de productie. Baarda speelt de rol van Daan, die naar Den Ham komt, omdat hij op zoek is naar de oorlogsgeschiedenis van dit Brinkdorp in Twente, waar zijn opa nooit over wilde praten. “Die waargebeurde Hammer oorlogsverhalen spraken me direct aan, toen ik gevraagd werd om de hoofdrol te spelen. Indrukwekkend. En hoe wrang ook: die verhalen zijn vandaag actueler dan ooit. Ze herinneren ons aan wat nooit weer mag gebeuren. En wat ik bijzonder vind is dat deze verhalen tot leven komen met ‘echte Hammenaren’. Een zeer gemêleerd gezelschap van jong en oud, waar ik me al helemaal thuis voel. Ik zie dat alle acteurs en figuranten vol overgave hun talenten inzetten om er een prachtige voorstelling van te maken. Ik vind het bijzonder om Daan te spelen, maar ook om mijn mede-acteurs te helpen bij het zo goed mogelijk invullen van hun rol. Dat zie ik als een stukje ‘artistiek noaberschap’.

Terug van weggeweest
Na omzwervingen in Nederland, is Tamara Hofman weer terug van weggeweest. “Ik woon al 12 jaar niet meer in Den Ham, daarom vind ik het heel bijzonder om als actrice in Codename Zipper terug te zijn.” Hofman speelt de rol van verzetsvrouw. En ondersteunt daarnaast regisseur Annely Noeverman (ook uit Den Ham) bij de repetities en uitvoering. Volgens Hofman, die in het dagelijks leven in het onderwijs werkt, is de saamhorigheid bij de acteurs en iedereen, die bij het theaterspektakel betrokken is, heel bijzonder. “Dat voel en zie ik terug bij de repetities. Ik vind het heerlijk om daar weer even onderdeel van de mogen zijn.”

Laatste kaarten
De voorstellingen van Codename Zipper vinden plaats op 29 april (première), 30 april, 6 en 7 mei. De middagvoorstellingen beginnen om 15.00 uur. En de avondvoorstellingen om 19.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.codenamezipper.nl

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Herman Lippinkhof
De Vluchteling
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe