Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Herman Pleij op bezoek in CCK2 Vriezenveen

Herman Pleij was uitgenodigd door Theater Turf, in samenwerking met de Bibliotheek Twenterand.

Historicus en inmiddels emeritus-hoogleraar Herman Pleij was donderdagavond te gast in Vriezenveen. De bekende auteur en inmiddels tv-persoonlijkheid gaf in CCK2 een boeiende lezing over zijn leven, vanaf de oorlog tot de jaren zeventig. Dit heeft hij beschreven in zijn jongste uitgave ‘Met een scheef oog’. Het boek heeft tevens de ondertiteling ‘Tijdsbeelden aan de hand van mijzelf’.

Het aardige is dat de auteur zijn roots in Twente heeft. Zijn grootouders woonden in Rijssen en andere familieleden in Wierden. Voornamelijk in Wierden heeft hij in zijn jeugd vele malen gelogeerd. Deze tijdsbeelden en herinneringen hier in Twente schetste hij natuurlijk ook aan het publiek, waarbij zijn bekende vertelkracht een extra dimensie gaf. De cultuurhistoricus kijkt nog steeds met veel plezier terug op die tijd.

In de pauze was er gelegenheid een boek te kopen van de auteur, die dit met graagte voorzag van een tekst en zijn handtekening.

Herman Pleij was uitgenodigd door Theater Turf, in samenwerking met de Bibliotheek Twenterand.

De volgende culturele activiteit van Theater Turf is op 20 april in café ‘De Piep’n’ aan het Oosteinde in Vriezenveen. Er kan weer gesmuld worden van waar gebeurde verhalen tijdens Tenx9. Onder meer de oud-Vriezenveense Manon Ossevoort komt over uit Brabant om ook weer eens een spannend verhaal in 10 minuten te vertellen. Vertellers zijn altijd welkom: gewoon even naar de site www.theaterturf.nl gaan. Daar staat de info om hier ook aan mee te doen. De toegang voor Tenx9 is gratis.

Het concert van Niek Kleinjan met zijn Havelok Percussie, dat gehouden zou worden op 9 april, is geannuleerd wegens afwezigheid van een muzikant.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe