Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Hulp bij belastingaangifte door ZorgSaam en Bibliotheek Twenterand

Bibliotheek Twenterand en ZorgSaam Twenterand hebben dit jaar de handen ineen geslagen om deze belangrijke taken samen uit te voeren.

TWENTERAND – De belastingaangifte en de aanvraag van toeslagen moeten weer worden ingediend. ZorgSaam Twenterand en de Bibliotheek Twenterand bieden samen hulp hierbij. Heb je problemen met het invullen, neem contact op met ZorgSaam voor een afspraak met een belastingconsulent of kom naar de gratis inloopspreekuren in de Bibliotheek met je vragen.

Afspraak voor hulp bij het invullen
Je kunt een afspraak maken met een vrijwillige belastingconsulent van Zorgsaam. Deze belastingconsulenten helpen je dan, tussen 21 en 24 maart en in overleg, bij het invullen van het digitale formulier. Voor deze hulp betaal je een kleine financiële vergoeding. Je kunt je hiervoor vanaf heden opgeven bij ZorgSaam Twenterand via 0546 – 481450 / 0546 481456 of bij de Zorginformatiepunten.

Deze dienst wordt aangeboden aan particulieren tot 65 jaar die een eenvoudige aangifte hebben. De consulenten controleren ook meteen of er recht op toeslagen bestaat. Voor inwoners vanaf 65 jaar blijft Zorgsaam Twenterand de belastingaangiftes invullen op de manier zoals je dat van hen gewend bent.

Inloopspreekuren in de Bibliotheek
Heb je een korte vraag maak dan gebruik van de gratis inloopspreekuren in de bibliotheekvestigingen en alle kernen in Twenterand. Een belastingconsulent is dan aanwezig om je te helpen. Dat kan in de bibliotheek Vriezenveen op maandag 21 maart van 13.30 – 14.00 uur en op woensdag 23 maart van 18.30 – 19.00 uur. In de bibliotheek in Vroomshoop op maandag 21 maart van 18.30 – 19.00 uur en op woensdag 23 maart van 8.30 – 9.00 uur.
En ook nog in de bibliotheek in Den Ham op donderdag 24 maart van 8.30 – 9.00 uur. En in de bibliotheek in Westerhaar op dinsdag 22 maart van 13.30 – 14.00 uur.

ZorgSaam en de Bibliotheek samen
Een grote groep oudere burgers maar ook jongeren vinden het lastig om zelfstandig hun zaken digitaal met de belastingdienst te regelen. Om te voorkomen dat burgers hierdoor in de problemen komen, heeft de Belastingdienst afspraken gemaakt met de Bibliotheken. De Bibliotheek gaat inwoners helpen met (online) belastingaangifte, aanvragen van toeslagen en bieden cursussen om iedereen digitaal vaardiger te maken. Bibliotheek Twenterand en ZorgSaam Twenterand hebben dit jaar de handen ineen geslagen om deze belangrijke taken samen uit te voeren.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe