Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

DETO verzuimt punten te pakken in Volendam

DETO is de bovenliggende partij maar Volendam pakt de punten.

VOLENDAM – Voor DETO stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd op het programma in het bekendste palingdorp van Nederland, namelijk tegen de plaatselijke RKAV Volendam. In de stand voor de wedstrijd stonden beide ploegen dichtbij elkaar op een respectievelijke 4e en 6e plaats in de hoofdklasse B met een gat van 7 punten in het voordeel van Volendam waarbij DETO een wedstrijd minder heeft gespeeld.
DETO trainer Hennie in ’t Hof had zijn ploeg op één plaats gewijzigd ten opzichte van een week eerder. De geschorste Hans Matti werd vervangen in de basis door Tim Bongers.

Onder een strak blauwe hemel werd er deze zaterdagmiddag afgetrapt in Volendam. De wedstrijd was net 5 minuten onderweg of DETO keek al tegen een 1-0 achterstand aan. Een ongelukkige trap van DETO doelman Stopel bij het uitverdedigen belandde op een meter of 20 van het doel voor de voeten van Volendam aanvoerder Joey Tol, die zijn schot met “buitenkantje rechts” zomaar over Stopel in de kruising zag verdwijnen: 1-0.

Een wereldgoal en een opsteker voor de thuisploeg. DETO liet zich door deze domper niet van de wijs brengen en bleef goed verzorgd voetballen op het Volendamse kunstgras. Dit resulteerde in de 10e minuut al in een dot van een kans voor de ontsnapte Ferdi ter Avest. Zijn afronding ging in plaats van in het doel, als een soort van voorzet voor het doel langs. De wedstrijd speelde zich vervolgens voor een groot deel op het middenveld af waardoor beide ploegen weinig kansen creëerden. DETO was op het half uur dichtbij de gelijkmaker toen een kopbal van Tom Koelman na een hoekschop van de lijn werd gehaald.

Ook na de thee eenzelfde spelbeeld. DETO dat de bovenliggende partij was en veelvuldig de bal had, en Volendam dat er af en toe gevaarlijk uitkwam. In ’t Hof probeerde de aanvallende bakens te verzetten met het inbrengen van extra aanvaller Bas Postma met nog een half uur op de klok. De druk van DETO nam toe en Volendam ontsnapte een aantal keren aan de gelijkmaker.

Net toen iedereen dacht de wedstrijd met 1-0 gelopen zou zijn, bleken het venijn en de doelpunten deze middag diep in de extra tijd te zitten. Veel toeschouwers waren al de kantine ingegaan en misten vervolgens 3 doelpunten. Eerst was het Volendam dat in de 93e minuut de wedstrijd definitief leek te beslissen met de 2-0 door Azeddine Sout. Echter een minuut later schoot Ter Avest het dik verdiende maar veel te late DETO doelpunt tegen de touwen: 2-1. En vanaf de aftrap combineerde Volendam vervolgens nog naar de 3-1 door Dave Zwarthoed.

DETO speelde deze middag goed voetbal, kreeg de complimenten van de Volendammers, maar niet de punten omdat het op cruciale momenten vergat door te bijten en de tegenstander pijn te doen. En dan is de simpele conclusie dat de ploeg de nederlaag in de eerste plaats aan zichzelf te wijten heeft en uiteraard ook aan de goede tegenstander die er prima gebruik van maakte.

Echter het spel van DETO biedt voldoende positief perspectief voor de komende periode. Door de nederlaag blijft DETO op de 6e plaats staan en kan daar mogelijk komende week verandering in aanbrengen als het twee thuiswedstrijden gaat spelen. Eerst komende dinsdag 8 maart om 20.00 uur het inhaalduel tegen HZVV uit Hoogeveen. En op zaterdag 12 maart speelt DETO thuis tegen asv De Dijk uit Amsterdam-Schellingwoude. Iedereen van harte welkom!

Wedstrijdgegevens RKAV Volendam – DETO Twenterand :
Toeschouwers: 200
Scheidsrechter: De heer M. Jobse
Assistent scheidsrechters: De heren: R. Zandstra en H. van der Bij
Gele kaarten: Karlo Borghuis, Mert Baglar en Kai Wesselink (DETO) / Lex Veerman en Wessel Stuyt (Volendam)
Scoreverloop:
5. 1-0 Joey Tol
93. 2-0 Azeddine Sout
95. 2-1 Ferdi ter Avest
96. 3-1 Dave Zwarthoed

Opstelling DETO Twenterand:
Roberto Stopel, Mert Baglar (89. Mart Zwiers), Tom Koelman, Sten Knol Tim Bongers (85. Niels Eshuis), Karlo Borghuis, Coplan Soumaoro (61. Bas Postma), Tim Pothast, Hoeseb Yakob, Kai Wesselink, Ferdi ter Avest
Opstelling RKAV Volendam:
Rick Heuvel, Rens Veerman, Lex Veerman (83. Maarten Woudenberg), Stan Veerman, Wessel Stuyt, Pieter Kroon (83. Gerry Schilder), Daan van Baarsen, Iwan Tol (69. Marco Speijk), Jens Kras, Dave Zwarthoed, Joey Tol (85. Azeddine Sout)
Foto: John van Mil.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Terra
Een Merel
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe