Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

DETO trekt met 10 man vroege voorsprong over de streep tegen Swift

DETO gaat komende zaterdag op bezoek in Volendam dat op de 4e plaats staat. Aftrap in Volendam is om 14.30 uur.

VRIEZENVEEN – Voor DETO stond afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd van 2022 in competitieverband op het programma en wel tegen avv Swift uit Amsterdam. Een ploeg, die voorafgaand aan dit seizoen door de kenners was getipt als een van de kampioenskandidaten, maar die voor Swift begrippen een teleurstellende start beleefde en deze middag met hetzelfde puntenaantal als DETO, maar met een wedstrijd meer gespeeld, aan de aftrap stond.

DETO trainer In ’t Hof had voor dezelfde basiself gekozen als een week eerder in Genemuiden. En net als in Genemuiden was het DETO dat al binnen een paar minuten op voorsprong stond. Een dieptepass van Coplan Soumaoro belandde in de 5e minuut bij de diepgaande Ferdi ter Avest, die vervolgens fraai raak schoot: 1-0. Swift, wakker geschrokken van de vroege achterstand ging daarna verwoed op jacht naar de gelijkmaker. Dit leidde direct tot een aantal kansen, echter gelukkig voor DETO liep dit goed af. In de 17e minuut wees scheidsrechter Shukrula naar de DETO-stip toen er volgens haar een overtreding werd gemaakt binnen de zestien. Echter het was de bal die zichtbaar werd gespeeld door Hans Matti en de strafschop werd op appel van de grensrechter teruggedraaid tot opluchting van heel DETO. Daarna was het wederom Swift wat de klok sloeg en erg gevaarlijk was middels een serie hoekschoppen. In de 35e minuut was er een hard afstandsschot van Swift dat van richting werd veranderd, maar doelman Stopel redde in een reflex nog met ongeveer z’n grote teen. Swift was vrijwel de hele eerste helft de bovenliggende partij maar kon de achterstand niet van het bord krijgen.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Swift dat volop aanviel en met goed positiespel DETO probeerde vast te zetten en DETO dat zich hoofdzakelijk moest beperken tot tegenhouden en er af en toe levensgevaarlijk uitkwam, met name middels Ferdi ter Avest die kansen kreeg om de 2-0 aan te tekenen. De wedstrijd werd nog lastiger in de 67e minuut toen DETO verdediger Hans Matti met een directe rode kaart mocht inrukken na een stevige overtreding op een speler van Swift. Echter DETO had een week eerder in Genemuiden goed opgelet hoe met 10 man een voorsprong verdedigd moest worden en met het nodige geluk en kunst en vliegwerk lukte dat deze middag en liepen de Amsterdammers zich stuk op de rood-zwarte ploeg.  Dat DETO doelman Roberto Stopel de terechte “man of the match” was deze middag, geeft aan hoe de verhoudingen lagen. Hier maalde na afloop niemand om bij DETO want de 3 zwaar bevochten punten konden worden bijgeschreven.

DETO blijft door deze overwinning bovenin de middenmoot staan op plek 6 en gaat komende zaterdag op bezoek in Volendam dat op de 4e plaats staat. Aftrap in Volendam is om 14.30 uur. Supporters die de wedstrijd willen bezoeken kunnen zich opgeven voor de supportersbus via Whatsapp: 06-29137450. Voor meer informatie zie onze website.

Wedstrijdgegevens  DETO Twenterand – avv Swift:

Toeschouwers: 200
Scheidsrechter: Mevrouw S. Shukrula
Assistent scheidsrechters:  De heren: B. Witsiers en I. Larijn
Gele kaarten:  Sten Knol (DETO) / Mex Bakker en Barbosa Nhoca (avv Swift)
Rode kaart: Hans Matti (DETO)

Scoreverloop:

  1. 1-0 Ferdi ter Avest

Opstelling DETO Twenterand:

Roberto Stopel, Mert Baglar, Tom Koelman, Sten Knol  Hans Matti, Karlo Borghuis, Coplan Soumaoro (88. Niels Eshuis), Tim Pothast (77. Tim Bongers), Hoeseb Yakob,  Kai Wesselink, Ferdi ter Avest

Opstelling avv Swift:

Darrin de Meza, Raymond Manuputty, Raj van Pareren (75. Jelle Spanninga), Tiemen van Heezel, Daan Sutorius, Fidel Yilmaz, Daan Driever (75. Koen Fokkema), Mex Bakker, Barbosa Nhoca, Carlos Groen (59. Louk Dekkers), Noa Benninga

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Normaal
Geef 't Toe
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe