luister live
Search

Puike overwinning Den Ham

Een 3-1 overwinning voor Den Ham waar niets op was af te dingen.

DEN HAM – Tegen PH-Almelo speelde de ploeg van trainer Walter Weghorst een puike partij. De toeschouwers wisten vooraf niet wat ze er van moesten denken, gelet op de resultaten uit de voorgaande vriendschappelijke wedstrijden, die nogal wisselend waren.

De Hammenaren waren nagenoeg compleet. Alleen Tom van Koningsbruggen moest wegens een blessure verstek laten gaan. Dit betekende dat trainer Weghorst een ruime keuze had in zijn opstelling. Den Ham begon gecontroleerd aan de wedstrijd en was duidelijk de bovenliggende ploeg. Vanuit een strakke organisatie werden de Almeloërs onder druk gezet, wat in de 22e minuut tot resultaat leidde. Uit een hoekschop kopte Luuk Kuiper de verdiende 1-0 tegen de touwen.

Daarna controleerde Den Ham de wedstrijd en had het nog enkele kansen. Toch wist PH de gelijkmaker te scoren in de 38e minuut. Een afstandsschot van Ivan Munoz Boza dreef, gedragen door de wind strak in de linker bovenhoek, waarbij doelman Ekkel kansloos was. Dat was een kleine domper in de Hammer strategie.

Na de pauze, met de wind in de rug was het opnieuw Den Ham die de boventoon voerde. In de 59e minuut kreeg de balvaste spits van Den Ham, Nick Buitenhuis in een scrimmage de bal ineens voor zijn linker en rondde hij bekwaam af. Toen een kleine 10 minuten later Thomas Remmink werd gevloerd binnen het strafschopgebied kon scheidsrechter Steen niet anders dan de bal op de stip leggen. Luuk Kuiper wist wel raad met dat buitenkansje en scoorde de 3-1, waarmee de wedstrijd was gelopen.
Al met al een puike overwinning voor Den Ham waar niets op was af te dingen.