Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Bezoek Tweede Kamerleden aan Twenterand

Een zeer geslaagd werkbezoek van twee bevlogen Kamerleden die zich inzetten voor jongeren en het onderwijs.

TWENTERAND – Op maandag 14 februari brachten Lisa Westerveld (GroenLinks) en Habtamu de Hoop (PvdA) een bezoek aan de gemeente Twenterand. Een werkbezoek georganiseerd door PvdA GroenLinks Twenterand. De Tweede Kamerleden zijn in gesprek gegaan met jongeren uit Twenterand, met jongerenwerkers van ZorgSaam en met wethouder Mark Paters.

Lisa Westerveld (GroenLinks) en Habtamu de Hoop (PvdA) kwamen naar gemeente Twenterand om te praten met jongeren. Het gesprek is als eerst gevoerd met de leerlingenraad van het Noordik Vriezenveen. Er is gesproken over onderwijs in coronatijd. Daarna hebben beide Kamerleden gesproken met de jongerenwerkers van het jongerenwerk van ZorgSaam. Hier werd corona ook gezien als een grote zorg voor de welzijn van jongeren. Als laatst Hebben Westerveld en De Hoop gesproken met wethouder Mark Paters, die onder andere veel bezig is met jeugdzorg.

In alle drie de gesprekken is veel besproken en uitgewisseld. Met de leerlingenraad van het Noordik Vriezenveen is veel gesproken over de impact van corona op het onderwijs. De leerlingenraad wilde graag vertellen wat hun eigen ervaringen waren met corona en school en wat voor impact het heeft gehad op het leven van deze leerlingen. Met het jongerenwerk van ZorgSaam is er gesproken over de effecten van corona op hun werk. Maar ook over hun ervaringen met de omgang met jongeren sinds corona. Hierbij kwam duidelijk naar voren dat eenzaamheid onder jongeren steeds vaker voorkomt in hun werk, maar ook dat jongeren minder bewegen en sporten. Als laatst is er gesproken met wethouder Mark Paters. In dit gesprek is er veel gepraat over de samenwerking met de gemeente en de landelijke overheid, die soms moeizaam verloopt. Corona, maar ook (jeugd)zorg was hierbij een belangrijk onderwerp.

Al met al een zeer geslaagd werkbezoek van twee bevlogen Kamerleden die zich inzetten voor jongeren en het onderwijs. En mooi om te zien hoe betrokken jongeren en jongerenwerkers zijn in Twenterand. Voor PvdA GroenLinks Twenterand veel nuttige informatie om de komende vier jaar mee aan de slag te gaan!

Op de foto: Lisa Westerveld 2e van rechts en Habtamu de Hoop 3e van rechts

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Peter Moesser's Music
Hey Mister Lucky
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe