Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Vragen PvdA/GroenLinks over vogeltellingen

De fractie wil graag een een actieprogramma om het leefmilieu van de Merel te verbeteren zodat de populatie van deze graag geziene zingende tuinvogel weer gaat groeien.

 

TWENTERAND –  Van 28 januari tot en met 30 januari 2022 zijn de Nationale Tuinvogel tellingsdagen. Op deze dagen vragen de Vogelbescherming en Sovon iedereen om de vogels in hun tuin of op hun balkon te tellen. Dankzij de Tuinvogeltelling weten zij hoe vogels in de winter de tuinen gebruiken. Met deze informatie kunnen vogels beter geholpen en beschermd worden.

1. Bent u bereid over de Twenterandse uitkomsten van de telling met de Vogelbescherming in overleg te treden met de raad om te kijken welke maatregelen en verbeteringen doorgevoerd kunnen worden in Twenterand om de vogelstand te verbeteren en te versterken?
Bovendien is 2022 uitgeroepen als het jaar van de merel . Een graag geziene vogelsoort met een fantastische zang die het vooral in stedelijk gebied moeilijk heeft. Vanaf 2016 is de totale populatie van deze vogel met 30% gedaald.

2. Bent u bereid een actieprogramma te maken en uit te voeren om het leefmilieu van de Merel te verbeteren zodat de populatie van deze graag geziene zingende tuinvogel weer gaat groeien?

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Peter Moesser's Music
Hey Mister Lucky
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe